Et yemekleri ziyafeti
ORUK KEBABI(6-8 Kişilik)
Malzemeler:
1 kg kıyma (kuzu-dana karışımı)
1 çay bardağı ince bulgur
Yeteri kadar sıcak su
1 adet soğan
2 diş sarmısak
2 tatlı kaşığı biber salçası
2 adet kırmızı biber
Tuz, Kimyon, Pulbiber
Servis için:
Közlenmiş domates, biber, tırnak pide
Hazırlanışı:
Bulguru derin bir kaba alın ve üzerini geçmeyecek şekilde sıcak su ilave edin. Bir kapak kapatıp, 10 dakika suyunu çekmesi için bekletin. Soğanı rendeleyip, suyunu sıkın. Kırmızı biberi robottan geçirin. Bulgurun üzerine kıyma, soğan suyu, dövülmüş sarmısak, salça, çekilmiş kırmızı biber, tuz, kimyon ve pulbiber katıp, tüm malzemeyi iyice yoğurun. Harçtan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayarak şekil verin. Hazırladığınız köfteleri ahşap şişlere geçirin. Yapışmaz yüzeyli bir tavada kızartın ya da ızgarada pişirin. Tırnak pide, domates ve biberle birlikte sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler