Tuzda Balık

Tuzda Balık

Tuzda balık tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Balığın pulları üzerinde kalacak şekilde içini balıkçınıza temizletin. Isıya dayanıklı geniş bir kap içinde tuz ve suyu karıştırın. Tepsinin tabanına tuzdan zemin hazırlayın ve üzerine balığı yerleştirin.
  • 2
    Defne yaprağı, kıyılmış dereotu, maydanoz ve limonu balığın içine yerleştirin. Balığın solungaçlarını ve karnını pişirme kağıdı ile kapatıp, üzerini kalan tuzla kaplayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Tuzunu kırıp ayırarak sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...