Haftaya salata ile başlangıç yapın
Susamlı Roka Salatası Tarifi (4 kişilik)
2 demet roka
Yarım demet taze soğan
1 adet sarı dolmalık biber
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet pancar turşusu
Yarım çay bardağı susam
1 çay bardağı ceviz
Sosu için:
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
3 çorba kaşığı sirke
2 diş sarmısak
10 adet roka yaprağı
Yarım çay bardağı ceviz
Tuz, tozşeker
YIKAYIP iyice kuruladığınız roka ve soğanı istenilen incelikte kıyarak salata kasesine alın. Renkli biberleri jülyen, pancarı da küp doğrayarak salataya ekleyin. Susamı yapışmaz yüzeyli tavada hafifçe pembeleştirin. Susam ve cevizi salatanın üzerine serpiştirin. Sosu hazırlamak için tüm sos malzemesini blenderden geçirin. Salatanın üzerine gezdirerek servis yapın.
Haftaya salata ile başlangıç yapın
Et salatası Tarifi
Yarım kg kuşbaşı doğranmış yağsız dana eti
4 adet kornişon turşu
5 adet arpacık soğan
1 adet kırmızı biber
2 adet sivri biber
4-5 dal semizotu
Yarım demet maydanoz
Sos için:
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 adet taze sarmısak
Yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı hardal
1 çay kaşığı koruk ekşisi
Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik
ETLERİ bir tencerede haşlayın ve süzün. Süzülen etleri bir kaseye alın. Üzerine küp doğranmış kornişon turşuyu, yuvarlak doğranmış arpacık soğanı, uzun doğranmış kırmızı biber ve sivri biberleri, elle koparılmış semizotu ve kıyılmış maydanozu ilave ederek, harmanlayın. Ayrı bir yerde sos için, zeytinyağı, taze sarmısak, limon suyu, nar ekşisi, koruk ekşisi, hardal, tuz, karabiber ve kekiği çırparak sos hazırlayın. Kasedeki salatanın üzerine gezdirin. Harmanlayın ve servis yapın.
Haftaya salata ile başlangıç yapın
Bulgur Salatası Tarifi (5 kişilik)
Bir buçuk su bardağı kalın bulgur
Yarım su bardağı kurutulmuş domates
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 su bardağı sıcak su
Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 çorba kaşığı nar ekşisi
Yarım limonun suyu
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
Yarım demet ince kıyılmış taze nane
1 su bardağı nar tanesi
Yarım çay bardağı kuru üzüm
Tuz, pulbiber
Kurutulmuş domatesi ince kıyın. Sıvıyağı bir tavaya alıp harlı ateşte domatesi 1 dakika kavurun. Üzerine bulguru ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. Nohut, tuz ve pulbiberi ekleyip karıştırın. 3 su bardağı sıcak suyu ilave edip, kaynayınca ocağın altını kapatın ve yarım saat demlenmeye bırakın. Bu arada cevizi yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp, kısık ateşte birkaç dakika hafifçe kavurduktan sonra kenara alın. Bulgurlu karışım soğuduktan sonra üzerine nar ekşisi, limon suyu, dereotu, nane, nar tanesi, kuru üzüm ve ceviz ilave edin. Bütün malzemeyi harmanlayıp servis yapın.