Muzlu ve Yaban Mersinli Pankek
Yaban mersinli pankek tarifi ile kokusuna dokusuna doyamayacağınız bir pankek hazırlayacaksınız. İşte Yaban Mersinli pankek tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Muzu çatalla ezip Hindistan cevizi unu, karabuğday unu, kabartma tozu ve badem sütünün 1/3'ünü ilave edip karıştırarak çok akışkan olmayan bir hamur elde edin.
-
2
Tavayı ayçiçek yağı ile hafifçe yağlayıp ısıtın. Hamurdan istediğiniz ölçüde alıp tavanın ortasına dökün ve sallayarak yuvarlak şekil almasını sağlayın. Üzerine yaban mersini serpip küçük kabarcıklar görene kadar 2-3 dakika pişirin. Diğer tarafını da aynı şekilde pişirin ve servis tabağına alın
-
3
. Karabuğday unu çok sıvı çektiğinden kalan hamura ara ara kalan badem sütünden ekleyerek hamur bitene kadar işlemi tekrarlayın. Üzerine bal gezdirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL