Her kıvamda yumurta haşlama tekniği
Her kıvamda yumurta haşlama tekniği
Rafadan
Yumurtanın pişmesini istediğiniz kabın içine koyduğunuz su kaynamaya başladıktan sonra, yumurta kabın içerisine yavaşça bırakılacak. Kaptaki su tekrar kaynamaya başladıktan 2 dk sonra ocağı söndürün. Daha sonra yumurtayı soğuk su ile soğutun. Eğer saat tutmak istemiyorsanız kaynayan su içerisine yumurtayı bıraktıktan sonra 1001’den başlayarak 1100’e kadar sayıp ocağı kapatabilirsiniz. Her iki süre sonunda, akları az pişmiş ve sarısı pişmemiş rafadan yumurtanız hazır. Tercihler farklı olduğundan dolayı, rafadan yumurta kıvamı da farklı olacaktır. O yüzden rafadan yumurta haşlama süresi olarak, 2 dakika ile 4 dakika arasında seçim yapmanız gerekiyor. Ayrıca, yumurtalarınızın oda sıcaklığında olması gerektiğini unutmayınız.
Her kıvamda yumurta haşlama tekniği
Kayısı Kıvamında
Ocak üzerindeki kaba yeterli miktar su koyun. Su kaynamaya başladıktan sonra yumurta kabın içerisine yavaşça bırakın.. Kaptaki su tekrar kaynamaya başladıktan 6 dk sonra ocağı söndürün. Kaptaki yumurtayı soğuk su ile soğutun. Kayısı yumurta kıvamı ise, tercihinize göre 4 ila 6 dakkika arasında seçim yapmanız gerekiyor. Her iki süre sonunda, akı tam pişmiş sarısı az pişmiş kayısı yumurtanız hazır. Ayrıca, yumurtalarınızın oda sıcaklığında olması gerektiğini unutmayınız.
Her kıvamda yumurta haşlama tekniği
Katı Kıvamda
Ocak üzerindeki kaba yeterli miktar su koyun. Su kaynamaya başladıktan sonra, yumurtayı kabın içerisine yavaşça bırakın. Cezvedeki su tekrar kaynamaya başladıktan 12 dakika sonra ocağı söndürün. Kaptaki yumurtayı soğuk su ile soğutun. Süre sonunda, akı ve sarısı tam pişmiş katı yumurtanız hazır. Katı yumurta kıvamının ne yazık ki, tercih imkanı yok. Katı yumurta haşlamada alt süre, 12 dakika oluyor. Ayrıca, yumurtalarınızın oda sıcaklığında olması gerektiğini unutmayınız.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler