Bayat Ekmekli Künefe

Bayat Ekmekli Künefe

Atıksız Mutfaklar! Yumuşacık dokusu ve davetkar kokusuyla karşı koyamadığımız ekmek, kısa sürede tazeliğini yitirir. Biz de tazesine büyük aşkla bağlanıp, bayat haline yüz çevirdiğimiz ekmeği farklı tariflerle değerlendirebilirsiniz.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Ekmeği ince dilimler halinde kesin. Yarısını yağlanmış fırın tepsisine yan yana dizin. Her dilim üzerine bir parça tuzsuz beyaz peynir veya dil peyniri yerleştirin. Kalan ekmek dilimlerini üzerlerine kapatın.

  • 2

    Tereyağını kızdırıp ekmek dilimlerinin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ekmekler kızarana kadar pişirin. Toz şeker, su, limon suyu ve limon kabuğunu kaynatarak koyu kıvamlı bir şerbet elde edin.

  • 3

    Fırından çıkardığınız ekmeklerin üzerine şerbeti döküp, çekmesini bekleyin. Künefeleri servis tabağına alın. Antep fıstığı ve kaymakla süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...