Hiç bilinmeyen 10 şerbetli tatlı
Mandalina Tatlı Tarifi
6 Kişilik
Malzemeler
3 adet mandalina
130 gram (yarım su bardağından bir parmak fazla) tozşeker
3 adet yumurta
50 gram (3.5 çorba kaşığı) tereyağı
100 gram şekersiz krema
Hamuru için:
100 gram (2 kahve fincanı) un
100 gram margarin
1 tutam tuz
Gerekirse 1 çorba kaşığı soğuk su
Mandalina Tatlı Yapılışı
HAMUR malzemesini bir kapta karıştırın. Hamur toplanmayıp ekmek kırıntısı gibi kalırsa, bir çorba kaşığı soğuk su ekleyin. Yağladığınız kelepçeli kalıbın dibine hamuru yerleştirin. 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Bu arada mandalinaları püre haline getirin. Üzerine tozşeker, yumurta, oda sıcaklığındaki tereyağı ve şekersiz kremayı ilave edip karıştırın. Fırında pişen tabanın üzerine bu malzemeyi dökün. Fırının derecesini 200'e çıkarıp yaklaşık 30 dakika daha pişirin. Sonrasında fırından çıkarıp soğutun. Dilimleyerek servis yapın.
Hiç bilinmeyen 10 şerbetli tatlı
Demir Tatlısı Tarifi
10 Kişilik
Malzemeler
Hamur için: 3 adet yumurta
5 çorba kaşığı yoğurt
5 çorba kaşığı tepeleme un
1 paket kabartma tozu
Kızartma demiri
Şerbet için: 2 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
2-3 damla limon suyu
Kızartmak için: Bol sıvıyağ
Üzerine: Tarçın ve hindistancevizi
Demir Tatlısı Yapılışı
ŞERBET malzemesini kaynatıp, soğumaya bırakın. Yumurtaları iyice çırpın. Yoğurt ilave ederek çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu ekleyip, çırpma işlemini sürdürün. Bol sıvıyağ konulmuş kızartma tenceresinin içine, kızartma demirini yerleştirin. Yağ iyice kızınca, ocağın altını kısın. Isınmış demiri yağdan alıp, karışıma sadece alt yüzü değecek şekilde batırın. Kızgın yağa sokun. Kızarınca, tatlıyı bıçak yardımı ile demirden kurtarıp soğuk şerbete atın. Bekletmeden servis tabağına alın. Bu işleme, hamur bitene kadar devam edin. Üzerine tarçın ve hindistancevizi serperek servis yapın.
Hiç bilinmeyen 10 şerbetli tatlı
Selanik Tatlısı Tarifi
10 Kişilik
Malzemeler
500 gram yoğurt
1 su bardağı+1 çorba kaşağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 su bardağı+4 çorba kaşığı tozşeker
Yarım su bardağı+5 çorba
kaşığı mısır unu
1 çorba kaşığı hindistancevizi
2 çay kaşığı karbonat
7 su bardağı un
2 su bardağı kıyılmış ceviz
Şerbet için:
5 su bardağı tozşeker
5 su bardağı su
1 adet limon
Üzeri için: Hindistancevizi
Selanik Tatlısı Yapılışı
ÖNCELİKLE şerbeti hazırlayın. Su ve limon suyunu iyice kaynatıp, kenara alın ve soğumaya bırakın. Derin bir kapta yoğurt, sıvıyağ, yumurta ve tozşekeri iyice çırpın. Mısın unu, hindistancevizi, karbonat ve un ekleyin. Yoğurarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Ceviz ilave edip, karıştırın. 15 dakika buzdolabında dinlendirin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparıp elinizde şekil verin. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılımış 180 derece fırında, pembeleşene dek pişirin. Fırından alıp, üzerine soğuk şerbet gezdirin. 6 saat dinlendirip, hindistancevizi serperek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler