Hiçbir yerde bulamayacağınız Bonfile tarifleri
Kestane Mantarlı Risotto Yatağında Bonfile Tarifi
4 Kişilik
Kestane Mantarlı Risotto Yatağında Bonfile Yapılışı
TEREYAĞININ yarısını tavaya alıp, dilimlenmiş kestane mantarını soteleyin. Kalan tereyağını ayrı bir tencereye alıp, kıyılmış soğanı karamelize olana dek soteleyin. Pirinci yıkamadan ekleyip kavurun. Şarap, tuz, karabiber ve 1 kahve fincanı suda erittiğiniz safranı ilave edin. Pirinç şarabı çekince, mantarı
ekleyin. 1 çorba kepçesi et suyu ilave edin. Pirinç suyu çektikçe birer kepçe ekleyerek, et suyu bitene kadar işlemi tekrarlayın. Pirinç hafif sulu ve diri (al dente) hale gelince ocaktan alın. Üzerine parmesan peynirinin yarısını serpiştirin. Bonfile için zeytinyağından yarım çorba kaşığını kenara ayırın.
Kalan zeytinyağı, sarmısak ve yoğurdu karıştırıp, 3-4 cm kalınlığında dilimlenmiş bonfileyi ekleyin. İyice karıştırıp, 8-10 saat dinlendirin. Daha sonra ızgarada önlü arkalı pişirin. Deniz tuzu ekleyip kenara alın.
Hindi göğüs etini jülyen doğrayıp, kenara ayırdığınız yarım çorba kaşığı zeytinyağında soteleyin. Kuşkonmazları buharda 10 dakika haşlayıp, buzlu suya çıkarın. Daha sonra suyunu süzün. Risottoyu servis tabağına alın. Üzerine bonfileyi yerleştirin. Yanına hindi ve kuşkonmaz koyun. Taze kekikle süsleyip servis yapın.
Hiçbir yerde bulamayacağınız Bonfile tarifleri
Bonfile Soslu Linguine Tarifi
4 Kişilik
Malzemeler
1 paket linguine makarna
1 adet soğan
5 diş sarmısak
300 gram bonfile
120 gram kestane mantarı
2 çorba kaşığı yeşil zeytin
1 su bardağı krema
Yarım çay bardağı zeytinyağı
4 dal taze nane
4 adet kiraz domates
Bonfile Soslu Linguine Yapılışı
Küçük doğranmış soğan ve sarmısağı zeytinyağında çevirin. Jülyen doğranmış bonfileyi ekleyip, doğranmış mantar ve zeytinlerle birlikte soteleyin. Krema ile tatlandırın. Orta dirilikte haşlanmış linguine makarna ile karıştırın. Çukur tabağa koyup, taze nane ve kiraz domatesle servis yapın.
Hiçbir yerde bulamayacağınız Bonfile tarifleri
Kıtır Dana Bonfile, Havuç ve Teraki Sos ile Tarifi
1 Kişilik
Malzemeler
120 gram dana bonfile
3 çorba kaşığı nişasta
2 adet havuç
Yarım çay bardağı soya sos
1 çorba kaşığı ketçap
1 tatlı kaşığı bal
1 tutam toz zencefil
1 adet taze soğan
1 adet salatalık
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Kıtır Dana Bonfile, Havuç ve Teraki Sos ile Yapılışı
Dana bonfileyi jülyen doğrayın. Nişastaya bulayıp kızgın yağda kızartın. Havuçlardan birini aynı şekilde jülyen doğrayıp nişastaya bulayın ve kızartın. Teriyaki sos için soya sos, ketçap ve balı karıştırıp kaynatın. Toz zencefil ilave edip ocaktan alın. Taze soğan, salatalık ve havucu çok ince jülyen doğrayıp buzlu suda bekletin. Kızarmış havuçları servis tabağına alıp üzerine bonfileleri yerleştirin. Diğer kaba teriyaki sosu alın. Buzlu suda bekletilmiş çiğ sebzeleri de koyup servis yapın.
Hiçbir yerde bulamayacağınız Bonfile tarifleri
Zeytin Soslu Bonfile Tarifi
4 Kişilik
Malzemeler
4 adet bonfile l 2 adet soğan
5-6 çorba kaşığı sıvıyağ
1 kg domates
3 çorba kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin
500 gram çalı fasulyesi
Tuz, karabiber
Zeytin Soslu Bonfile Yapılışı
ÖNCELİKLE ince kıyılmış soğanları 2 çorba kaşığı sıvıyağda kavurun. Daha sonra kabukları soyulmuş ve rendelenmiş domatesi ilave edip, kısık ateşte kavurmaya devam edin. Zeytini ekleyip. tuz ve karabiberini ayarlayın. 5 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın.
Çalı fasulyesini dilediğiniz şekilde doğrayıp, haşlayın ve servis tabağına alın. Bonfileleri kalan sıvıyağda önlü arkalı kızartın. Fasulyenin üzerine yerleştirin. En üste hazırladığınız domates sosu koyun ve sıcak olarak servis yapın.
Hiçbir yerde bulamayacağınız Bonfile tarifleri
Dana Bonfile Kırmızı Şarap Sosu ile Tarifi
4 Kişilik
Malzemeler
4 adet (140 gramlık) dana bonfile dilimi
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 dal fesleğen
1 dal biberiye, taze kekik
1 çay kaşığı tuz, tane karabiber
50’şer gram porçini mantarı,
kanlıca mantarı, tırtıl mantarı
Yarım kuru soğan
4 adet (15 cm x 15 cm) gömlek yağı
1’er adet havuç, patlıcan, biber,
kabak, domates, patates ve taze patates
100 gram tereyağı
1 kahve fincanı kırmızı şarap
1 kahve fincanı demiglace sos
Dana Bonfile Kırmızı Şarap Sosu ile Yapılışı
BONFİLE dilimlerini koparmadan ortadan ikiye ayırın. Zeytinyağı, 1 dal fesleğen, biberiye, kekik, tuz ve karabiberi karıştırın. Bonfileleri bir saat hazırladığınız marinede bekletin. Mantarları ve soğanı küp doğrayın. Yağsız tavada soteleyin. Bu karışımı bonfilelerin içine yerleştirip kapatın. Daha sonra gömlek yağına sarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Havuç, patlıcan, biber, kabak ve domatesi incecik doğrayıp tavada soteleyin. Kalan 1 dal fesleğeni doğrayıp tavaya ekleyin. Patatesleri zar şeklinde incecik doğrayın.
Taze patateslerin kabuklarını soymadan 2 mm inceliğinde dilimleyin. Tereyağını tavaya alarak dilimlediğiniz patatesleri ekleyin. Soteleyip, süzün. Daha sonra ince doğradığınız patatesleri tavaya alarak soteleyin. Sufle kaplarının içini dilim patateslerle kaplayın. Ortasına ince doğradığınız patatesleri yerleştirin. Üzerini yeniden taze dilim patateslerle kaplayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dakika pişirin.
Sufle kaplarını fırın tepsisine ters çevirerek çıkartın. 170 derece fırında 10 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin. Sotelediğiniz sebzeleri servis tabağına kalıp yardımıyla koyun. Yanına patatesi yerleştirin. Servis tabağına son olarak bonfileleri yerleştirin. Kırmızı şarabı kaynatın. Demiglace sosu ilave ederek kaynatmaya devam edin. Sıcak sosu bonfilelerin üzerine gezdirerek servis yapın.
Hiçbir yerde bulamayacağınız Bonfile tarifleri
Badem Soslu Dana Bonfile Tarifi
4 Kişilik
Malzemeler
4 adet dana bonfile
2 adet soğan
1 çay bardağı badem
1 çorba kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı krema
1 çay bardağı kırmızı şarap
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Garnitür malzemeleri:
500 gram taze kabuklu patates
3 diş sarmısak
1 çorba kaşığı tereyağı
1 dal taze biberiye
Tuz
Yabani semizotu yatağı:
1 demet yabani semizotu
1 adet soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım kahve fincanı krema
Tuz, karabiber
Badem Soslu Dana Bonfile Yapılışı
BONFİLELERİ, zeytinyağı, tuz, karabiber ve defne yaprakları ile hazırladığınız sosta yarım saat kadar dinlendirin. Patatesleri yıkayıp kabuklu olarak haşlayın. 1 çorba kaşığı tereyağında, sarmısakları hafif kızartın, patatesleri ekleyin. Tuz ve karabiber katın, biberiye yapraklarını da ilave edip ocaktan alın. Bonfilelerin sosu için, 1 adet soğanı ince doğrayın ve 1 kaşık tereyağında kavurun. Bademleri blenderden geçirin ve kavrulan soğanlara ekleyin. 2 dakika daha kavurup, kırmızı şarabı ilave edin. Hafif çektirip, son olarak kremayı ekleyin.
Sosun altını kapatın. Yabani semizotunu yıkayıp, ince kıyın. 1 adet doğranmış soğan ile zeytinyağında soteleyin. Tuz, karabiber ve yarım fincan kremayı ilave ederek ocaktan indirin. Marine edilmiş bonfileleri, arzu edilen pişme süresinde ızgarada pişirin. Tabağa önce patatesleri, sonra semizotunu, üzerine bonfile ve son olarak da badem sosunu koyun. Soğutmadan servis yapın.
Hiçbir yerde bulamayacağınız Bonfile tarifleri
Fıstıklı Bonfile Izgara Tarifi
4 Kişilik
Malzemeler
2 adet takoz bonfile
1 tatlı kaşıgı kekik ve tuz
2 yemek kaşıgı sıvıyağı
2 yemek kaşıgı zeytinyağı
2 yemek kaşıgı toz çam fıstığı
Fıstıklı Bonfile Izgara Yapılışı
Bonfileleri biraz zeytinyağı ile ovun. Saat dinlendirin. Homend Grilliant'ı sıvı yağla yağladıktan sonra, 5. seviyede bonfilelerin her iki yüzünü kızartın. Ateşten alırken tuz ile kekik serpin ve son olarak da toz çam fıstğını etin üzerine gezdirin.
Hiçbir yerde bulamayacağınız Bonfile tarifleri
Böğürtlen Soslu Bonfile Tarifi
2 Kişilik
Malzemeler
2 parça bonfile
Sos için: 1 diş sarmısak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım kg böğürtlen
4 çorba kaşığı krema
Tuz, karabiber
Böğürtlen Soslu Bonfile Yapılışı
SOS için kıyılmış sarmısağı zeytinyağında soteleyin. Böğürtlen ekleyip, 2 dakika pişirin. Krema ilave edip karıştırın. Tuz, karabiber ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Bonfileleri ızgarada önlü arkalı pişirin. Servis tabağına alıp, üzerine böğürtlen sosu gezdirerek servis yapın.
Hiçbir yerde bulamayacağınız Bonfile tarifleri
Rokfor Soslu Izgara Bonfile Tarifi
1 Kişilik
Malzemeler
250 gram süt dana bonfile
Bonfile marinasyonu için:
Yarım çay bardağı ayçiçekyağı
1 dal biberiye n 1 diş sarmısak
Karamelize arpacık soğan için:
-7 adet arpacık soğan
2 çorba kaşığı ayçiçekyağı
1 çay kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı balsamik sirke
Wasabili patates püresi için:
2 adet patates
Yarım tatlı kaşığı toz wasabi
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Rokfor Soslu Izgara Bonfile Yapılışı
Marinasyon malzemesini karıştırıp, kapaklı bir kap içine koyarak, eti de içine yerleştirip, buzdolabında 12 saat bekletin. Eti ızgarada (her bir tarafı tercihen 4 dakika) pişirin. Karamelize arpacık soğan için, bir tavada yağı ısıtın. Diğer malzemeyi ekleyin. Soğanlar karamelize olana kadar karıştırarak pişirin. Wasabili patates püresi için, patatesleri haşlayın. Toz halindeki wasabiyi, 1 çorba kaşığı su ile karıştırın ve diğer malzemeler ile birlikte patateslere ekleyerek blenderde karıştırın. Tüm malzemeyi tabağa alarak, rokfor sosla birlikte servis yapın.
Hiçbir yerde bulamayacağınız Bonfile tarifleri
Çıtır Soğanlı Bonfile Tarifi
6 Kişilik
Malzemeler
9 adet orta boy soğan
6 adet bonfile
1'er adet havuç, pırasa ve kereviz
Yarım demet maydanoz
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1'er tatlı kaşığı kıyımış biberiye ve nane
Üç buçuk su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığ kimyon
Tuz, karabiber
Patates garnitürü için:
4 adet orta boy patates
2 diş kıyılmış sarmısak
2 dal taze soğan yeşil kısmı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Kızartmak için: Sıvıyağ
Çıtır Soğanlı Bonfile Yapılışı
HAVUÇ, pırasa ve kerevizi temizleyip, kuşbaşı doğrayın. Maydanozu ince kıyın. Bonfile dilimlerinin kenarına, kıvrılmalarını önlemek için bıçakla yukardan aşağı birkaç yerden çizik atın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Zeytinyağını kalın tabanlı bir tavaya alıp bonfileleri önlü arkalı kızartın. Tavadan alıp sıcak tutun. Aynı tavaya, doğradığınız sebzeleri, maydanoz, biberiye, nane, tuz, karabiber ve kimyonu koyup, 10 dakika sote edin. Kızarttığınız eti yeniden tavaya alın. Üzerine et suyunu ekleyin. Kapağı kapatın 2 saat kısık ateşte pişirin. Sürenin bitiminde eti tavadan alın. Tavada kalan malzemeyi ezerek tel süzgeçten geçirin. Diğer taraftan patatesleri haşlayın . Kabuklarını soyup ezin. Üzerine ince kıyılmış taze soğan, sarmısak, zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Ayrı bir yerde de soğanları temizleyip piyazlık doğrayın. Derin bir tavaya bol yağ koyup karamelize olacak şekilde kızartın. Fazla yağını almak için kağı havlu üzerine çıkarın. Eti servis tabağın aalın. Üzerine süzgeçten geçirerek hazırladığınız sosu gezdirin. Kızarmış soğanları ekleyerek servis yapın...
Hiçbir yerde bulamayacağınız Bonfile tarifleri
Flamen Usulü Bonfile (Carbonado flamende) Tarifi
2 Kişilik
Malzemeler
200 gram dilimlenmiş bonfile
1 adet elma
50 gram kuru erik
1 su bardağı elma suyu, tuz
Flamen Usulü Bonfile (Carbonado flamende) Yapılışı
BONFİLE dilimlerini bir tavaya dizin. Üzerine 1 su bardağı elma suyunu gezdirin. Kısık ateşte sos koyulaşıncaya kadar soteleyin. Elmanın kabuğunu soyup dilimleyin. Elma dilimlerini ve kuru erikleri tavaya ekleyin. Tuzunu ayarlayın. 4-5 dakika daha soteleyip, patates kızartmasıyla birlikte servis yapın.
Hiçbir yerde bulamayacağınız Bonfile tarifleri
Ispanaklı Bonfile Tarifi
6 Kişilik
Malzemeler
1 kg ıspanak
6 küçük dilim bonfile
2 çorba kaşığı sıvıyağ
200 gram dil peyniri
2 çorba kaşığı galeta unu
1 adet yumurta
Tuz, karabiber
Ispanaklı Bonfile Yapılışı
ISPANAKLARI haşlayın. Etlerin üzerine tuz ve karabiber serpin. Kızgın yağda etleri arkalı önlü kızartın. Etleri tavadan alıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyun. Haşlanmış ıspanakların suyunu süzüp avuç içinde sıkın ve ince ince kıyın. Üzerine ince kıyılmış dil peyniri, galeta unu, yumurta, tuz ve karabiberi katıp yoğurun. Ispanaklı karışımı etlerin üzerine sürün. Isıtılmış 220 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Kızarmış patates ile servis yapın.
Hiçbir yerde bulamayacağınız Bonfile tarifleri
Biberli Bonfile Tarifi
4 Kişilik
Malzemeler
4 adet dövülmüş bonfile
4 adet dövülmüş bonfile
1 çorba kaşığı tane karabiber
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı krema
Tuz
Beyazbiber
Biberli Bonfile Yapılışı
Biberleri döverek kırın (parçaların tane olmasına dikkat edin, toz olacak şekilde dövmeyin). Bonfileleri, dövülmüş karabiberlere bulayın. Kızgın tavada, sıvıyağ ile iki tarafını da kızartın. Diğer tarafta et suyunu, krema ile karıştırarak kaynatın. İçerisine tuz ve beyazbiber ekleyin. Önce servis tabaklarına hazırladığınız kremalı et suyunun yarısını paylaştırın. Daha sonra üstlerine kızarmış bonfileleri koyun. Üzerine kalan kremalı et suyunu döküp servis yapın.
Hiçbir yerde bulamayacağınız Bonfile tarifleri
Wellington Usulü Bonfile Tarifi.
10 Kişilik
Malzemeler
1 adet bütün bonfile
2-3 diş sarmısak
2 adet rulo milföy hamuru
1 adet yumurta sarısı
Marine için:
Hardal, karabiber, kekik, sarmısak, zeytinyağı, bal, şarap, soya sosu
Sos için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı soya sosu
1 diş ince kıyılmış sarmısak
1-2 tatlı kaşığı mısır nişastası
Wellington Usulü Bonfile Yapılışı
Bonfileyi hardal, karabiber, kekik, sarmısak, zeytinyağı, bal, şarap ve soya sosu karışımında marine edin. Etin birkaç yerine bıçakla ufak yarıklar açıp, sarmısak yerleştirin. Kızgın bir tavada, yüksek ateşte bonfileyi çevirerek, her tarafı renk alana dek pişirin. Bu işlem hem daha sonraki pişirmede suyunu kaybetmemesini sağlayacak, hem de karamelize lezzeti verecektir. Rulo milföy hamurlarını oda sıcaklığında biraz yumuşayana dek bekletin. Merdane ile hafifçe açıp, uç uca ekleyin. Üstüne bonfileyi yerleştirin. Alt kısmını güzelce kapatıp, eti tamamen sardığınızdan emin olun.
Daha sonra bir fırın tepsisine yerleştirin. Hamurdan artan kısımlara yaprak formu verin ya da bıçağın ucuyla ruloyu dekore edin. Üzerine bir adet yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında hamur iyice kızarıp, altın rengi alana dek pişirin. Eti kızarttığınız tavada kalan marine malzemesi ile 1 çorba kaşığı tereyağını, 1 su bardağı su ilavesiyle ateşe koyun. İçine soya sosu ve rendelenmiş sarmısak ekleyin. Ilık suda açtığınız 1-2 tatlı kaşığı mısır nişastasıyla birlikte bir-iki taşım kaynatın. Sıcak etin üzerine gezdirin ve dilimleyerek servis yapın.
Hiçbir yerde bulamayacağınız Bonfile tarifleri
Teppanda Bonfile Tarifi
1 Kişilik
Malzemeler
100-150 gram bonfile
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet büyük boy soğan
1’er tatlı kaşığı tatlı ve ekşi sos
Teppanda Bonfile Yapılışı
BİR tavaya aldığınız sıvıyağda etleri yüksek ateşte 1-1,5 dakika pişirin. Kalın tabanlı bir tavayı iyice kızdırıp piyazlık doğranmış soğanı yerleştirin. Üzerine etleri dizip tatlı ve ekşi sosları gezdirin. Tavanın ağzını kapatıp masaya getirin. 1-2 dakika sonra kapağı açıp sıcak olarak servis yapın.
Hiçbir yerde bulamayacağınız Bonfile tarifleri
Izgara Teriyaki Bonfile Şiş Tarifi
2 Kişilik
Malzemeler
400 gram bonfile
6 adet kestane mantarı
Yarım dolmalık kırmızı biber
1/4 orta boy kırmızı soğan Teriyaki marinatı (sosu):
1 su bardağı soya sosu
1 su bardağı fıstık yağı
1 tatlı kaşığı bal
1 çay bardağı dövülmüş sarmısak
1 çorba kaşığı rendelenmiş zencefil
3 adet ince kıyılmış arpacık soğan
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
Servis için: 1’er adet dolmalık kırmızı
ve sarı biber
5-6 dal kekik
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, çekilmiş karabiber
Izgara Teriyaki Bonfile Şiş Yapılışı
1 BONFİLEYİ 8 eşit parçaya ayırın. Teriyaki marinatı için tüm malzemeyi bir kaba alıp karıştırın. Daha sonra 1/3'ünü kenara ayırın. Kalan kısmının içine eti koyup en az 2 saat buzdolabında bekletin.
2 Bütün dolmalık kırmızı ve sarı biberi barbekü ızgarasının düşük ateş bölümünde çevirerek közleyin. Biberler piştikten sonra kabuklarının kolayca soyulması için bir kaba alıp üzerini streç filmle kaplayın. Bu şekilde 4-5 dakika bekletin. Daha sonra kabuklarını soyup jülyen doğrayın. Üzerine kıyılmış kekik, zeytinyağı tuz ve karabiber ekleyip kenara alın.
3 Yarım dolmalık kırmızı biberi uzunlamasına ikiye bölün. Daha sonra her parçayı üçe bölün. Soğanı enine ikiye bölüp, katlarına ayırın.
4 Bir şiş alıp, marineden çıkardığınız bir parça eti şişe geçirin. Sonra sırasıyla soğan, mantar ve kırmızı biber geçirin. Yeniden et, soğan, mantar ve kırmızı biber dizin. Şişte 4 parça et olacak şekilde işlemi devam ettirin. İkinci şişi de aynı şekilde hazırlayın. Şişleri barbekü ızgarasının orta ateş bölümüne yerleştirin. 10 dakika çevirerek pişirin. Bonfile şişleri servis tabağına alın. Yanına közlenmiş biberle hazırladığınız karışımı yerleştirin. Kenara ayırdığınız teriyaki sosla irlikte servis yapın.
Hiçbir yerde bulamayacağınız Bonfile tarifleri
Fesleğen Soslu Sebzeli Tavuk Bonfile Tarifi
4 Kişilik
Malzemeler
2’şer adet kabak ve patlıcan
400 gram ince dövülmüş tavuk bonfile
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
Bir buçuk su bardağı süt, tuz
Kızartmak için: Sıvıyağ
Fesleğen sos için: 1 demet fesleğen
4 diş sarmısak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı hardal
Tuz, karabiber
Fesleğen Soslu Sebzeli Tavuk Bonfile Yapılışı
TEMİZLENMİŞ kabak ve patlıcanları halka şeklinde kesin. Patlıcanları acısının çıkması için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Elinizle sıkıp, fazla suyunu alın. Tavuk etlerini daire şeklinde kesip, kızdırılmış yağda kızartın. Aynı yağda kabağı ve patlıcanı da kızartın. Ayrı bir tavada tereyağını eritin ve unu 1 dakika kavurun. Sütü ekleyin, koyu bir beşamel sos hazırlayın. Sebze ve etin aralarına beşamel sos gezdirip, üst üste dizin. Fesleğen sos için fesleğen, sarmısak, zeytinyağı ve hardalı robottan geçirin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Yemeğin üzerine gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.
Hiçbir yerde bulamayacağınız Bonfile tarifleri
Portakallı Bonfile Tarifi
4 Kişilik
Malzemeler
5 dilim bonfile (ince şeritler halinde doğranmış)
2 adet büyük portakal
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı susam yağı
2 adet orta boy havuç
3 dal taze soğan
2 çorba kaşığı soya sos
Portakallı Bonfile Yapılışı
Kabuklarını rendenin ince tarafı ile rendelediğiniz portakalların suyunu, ince şeritler halinde kesilmiş bonfile parçalarının üzerine koyun ve yarım saat dinlendirin. Daha sonra marine suyunu bir başka kaba alarak, etleri hafif kızdırılmış sıvıyağ ve susam yağında pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra yine ince şerit şeklinde doğranmış havuçları ekleyin ve kavurmaya devam edin. Taze soğanları, yeşil kısımları da dahil olacak şekilde kıyın ve tavaya ekleyin. Yaklaşık 10 dakika kavurduktan sonra soya sos ve marine suyunu da ilave ederek, 10 dakika daha kısık ateşte pişirmeye devam edin. Aşçının notu: Etlerin pişip pişmediğini, tadarak da kontrol edip pişme süresini ayarlayabilirsiniz. Bu yemeği pilav ya da sade makarna ile servis yapabilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler