Hindistan cevizinin tat kattığı muhteşem tarifler
Hindistancevizli Piliç Kanadı
8 Kişilik
Malzemeler
1 kg temizlenmiş tavuk kanadı
250 gram tavuk kıyması
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet haşlanmış patates
1 çorba kaşığı çiğ krema
Tuz,
karabiber,
köri
Kızartmak için:
1 su bardağı un
4 adet yumurta
1 kahve fincanı galeta unu
1 su bardağı hindistancevizi,
sıvıyağ
Sos için:
Yarım su bardağı rendelenmiş pancar turşusu
1 çay bardağı mayonez
1 çay bardağı yoğurt
1 diş dövülmüş sarmısak
1 tatlı kaşığı hardal
Tuz,
karabiber
Hindistancevizli Piliç Kanadı Yapılışı
Sos malzemesini bir kasede karıştırarak bekletin. Tavuk kanatlarını ek yerinden ayırın. Ayrılan yerden, üzerindeki derili kısmı ters çevirin. Kemiğin bir parçasını ayırın. Ayrı bir yerde tavuk kıyması, tuz, karabiber, köri, kaşar peyniri, rendelenmiş patates ve kremayı karıştırın. Elle iyice yoğurun. Bu karışımı ters çevrilmiş tavuk kanatlarına doldurup, ağzını kapatın. Derin dondurucuda yarım saat bekletin. Ayrı ayrı tabaklara un, çırpılmış yumurta ve galeta unu ile karıştırılmış hindistancevizini koyun. Derin dondurucudan alınan kanatları önce una, sonra yumurtaya, daha sonra da hindistancevizli karışıma bulayıp, sıvıyağda orta ateşte veya fritözde kızartın. Sosu ile birlikte sıcak olarak servis yapın.
Hindistancevizinin tat kattığı muhteşem tarifler
Hindistancevizli Pilav Eşliğinde Zencefilli Köfte
10 Kişilik
Malzemeler
1200 gram kıyma
1 adet orta boy soğan
1 diş dövülmüş sarmısak
1 çorba kaşığı rendelenmiş taze zencefil
1 adet yumurta
Tuz, karabiber
Kızartmak için: Sıvıyağ
Sosu için: 1 çorba kaşığı sıvıyağ
4 tatlı kaşığı silme un
1/2 litre et suyu
1 adet küçük boy domates
Bir tutam köri
Tuz, karabiber
Pilav için:
2 su bardağı jasmin pirinç
1 çorba kaşığı hindistancevizi yağı ya da zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su
50 gram rendelenmiş hindistancevizi
Tuz
Servis için: 5-6 adet taze patates
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Hindistancevizli Pilav Eşliğinde Zencefilli Köfte Yapılışı
KIYMAYI geniş bir kaba alıp üzerine rendelenmiş soğan, sarmısak, zencefil, yumurta, tuz ve karabiber ilave edip yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın. Kızgın yağda kızartıp, fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın.
Sosu için, 1 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırıp, unu ilave edin. Unun rengi dönene kadar kavurup üzerine et suyunu ekleyin. Daha sonra rendelenmiş domates, köri, tuz ve karabiber ilave edin. Kaynamaya başlayınca köfteleri tencereye alın. 15-20 dakika çok kısık ateşte pişirin. Diğer taraftan pilav için pirinci yıkayıp 25 dakika ılık suda bekletin ve süzün. Hindistancevizi yağını bir tencereye alıp pirinci 2-3 dakika kavurun. Üzerine su ve tuz ilave edin. Kaynamaya başlayınca rendelenmiş hindistancevizini katıp karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu tamamen çekene kadar pişirin. Ocağı kapatıp tencerenin üzerine kağıt havlu serin. 10 dakika demlenmeye bırakın. 4Patatesleri soyup elma dilimi şeklinde dilimleyin. Geniş bir kaba alıp üzerine sıvıyağ ve tuz ekleyip harmanlayın. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. 5Ortası boş bir kek kabını hafifçe yağlayın. Pilavı içine döküp üzerini düzeltin. Ters çevirerek servis tabağına alın. Köfteleri tabağın ortasındaki boşluğa koyun. Pilavın etrafına patates dilimlerini yerleştirip servis yapın.
TARİF DETAYHindistancevizinin tat kattığı muhteşem tarifler
Hindistancevizli Kurabiye
40 Adet
Malzemeler
125 gr. Tereyağı (oda sıcaklığında)
Yarım sb. Tozşeker
1 Yumurta
1 yemek kaşığı Bal
2 yemek kaşığı HindistanCevizi
3 sb. Un
1 paket Kabartma Tozu
Üzeri İçin:
Yarım sb. Hindistancevizi
Hindistancevizli Kurabiye Yapılışı
Tereyağı ve şekeri mikser ile karıştıralım. Yumurtayı ilave edip tekrar karıştıralım. Bal, hindistan cevizi ekleyelim, un ve kabartma tozunu ekleyip,hamurumuzu yoğuralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayalım. Kurabiyeleri hindistan cevizine batırıp tepsiye aralıklarla dizelim. 160 derece fırında 20 dakika kadar pişirelim.
TARİF DETAY