Hünkar Beğendili Lazanya Tarifi

Hünkar Beğendili Lazanya Tarifi

Hünkar beğendi yemeği, buruk bir aşk hikayesinden geliyor. 1800’lü yıllarda Sultan Abdülaziz Napolyon’u ziyarete gider. Ve o sırada kraliçeye aşık olur. Ama bu aşk imkansızdır. Daha sonrasında Sultan, Napolyon’u kendi sarayına davet eder. Ancak davete gidemeyen Napolyon, kendi yerine kraliçeyi gönderir. Bu sırada Hünkar, heyecanından dolayı yapılan hiçbir yemeği beğenmez. Kraliçe ziyarete giderken yanında Fransız bir aşçı götürür. Aşçının Osmanlı mutfağında yaptığı beşamel sos, Türk aşçının dikkatini çeker. Ve hazırladığı patlıcan közünün üzerine döker. Sultan yediği yemeği çok beğenir. Yemeğin adı o günden itibaren hünkar beğendi yemeği olur. Aşkları ise kavuşamadan yarım kalır.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Et sote için eti tencereye alıp suyunu salıp yeniden çekene dek pişirin.

  • 2

    Kıyılmış soğan, doğranmış sarmısak, biber salçası, rendelenmiş domates, kıyılmış biber ve zeytinyağı ekleyip sotelemeye devam edin.

  • 3

    Daha sonra kenara alın. Beğendi için unu eritilmiş tereyağında kavurun. Patlıcanların kabuklarını temizleyip kıydıktan sonra üzerine ekleyin.

  • 4

    Yavaş yavaş süt ve hindistan cevizi ilave edip karıştırın. Tuzunu ayarlayıp ocaktan alın. Lazanyaları haşlamadan orta boy cam bir fırın kabına bir kat yerleştirin.

  • 5

    Üzerine beğendi, et sote, kaşar ve parmesan peynirinin bir kısmını yayıp, yeniden bir sıra lazanya yerleştirin. Malzeme bitene kadar işlemi tekrarlayın.

  • 6

    En üste parmesan peyniri ve ekmek kırıntısı serpiştirip, önceden ısıtılmış 185 derece fırında lazanya hamurları yumuşayana dek kontrol ederek pişirin.

    Aşçı:İdil Çimril

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...