İçiniz ferahlasın...
YAZ MEYVELİ TART(8 Kişilik)
Malzemeler:
Hamur için:
Bir buçuk su bardağı un
3 çorba kaşığı pudraşekeri
2 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı vanilya
150 gram soğuk margarin
2 çorba kaşığı soğuk su
Kreması için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Süslemek için:
Çilek, kiraz, kivi, kayısı
Hazırlanışı:
Hamur için un, pudraşekeri, yumurta sarısı, vanilya ve küp doğranmış margarini robota alın. Soğuk suyu ilave edin ve tüm malzemeyi robottan geçirin. Hazırladığınız hamuru streçfilme sarın ve buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. Daha sonra tart kalıbınızın büyüklüğüne göre hamuru açın ve kalıba yerleştirin. Hamurun kabarmaması için çatalla delikler açın ve üzerine alüminyum folyo serip, bakliyat yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Piştikten sonra bakliyat ve alüminyum folyoyu alın. Krema için krem şantiyi soğuk sütle iyice çırpın. Soğuyan tart hamurunun üzerine yayın. Ayıklanmış ve yıkanmış meyvelerle süsleyin.
İçiniz ferahlasın...
DONMUŞ LİMONATA(4 Kişilik)
Malzemeler:
4 adet limon
1 su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı bal
4 su bardağı su
Süslemek için:
Limon dilimi ve nane yaprakları
Hazırlanışı:
İki adet limonun kabuğunu rendeleyin. Bütün limonları sıkıp, suyunu bir kaba alın. İçine rendelenmiş limon kabuğu ve tozşekeri ilave edip, karıştırın. Bir gece buzdolabında bekletin. Süzdükten sonra balı ekleyin ve karıştırın. Suyu kattıktan sonra derin dondurucuda donana kadar bekletin. Daha sonra çıkarın ve çatalla kazıyarak karıştırın. Tekrar derin dondurucuda dondurun. Servis yapacağınız zaman kuplara, dondurma kaşığı ile toplar alarak koyun. Limon dilimi ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
TARİF DETAY