İftarın ana yemekleri
Zeytinli Tavuk Tarifi (4 kişilik)
1 su bardağı siyah zeytin
4 adet tavuk göğsü
4 adet közlenmiş kırmızı biber
1 adet soğan
1/4 dal maydanoz
Tuz
karabiber
kekik
Kızartmak için:
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Sosu içi:
2 çorba kaşığı zeytin ezmesi
4 çorba kaşığı zeytinyağı
TAVUK göğsünün dördünü de boylamasına dörde bölün ve toplam 8 parça tavuk eti elde edin Her parçayı döverek hafifçe inceltin ve bir adet tavuk etinin üzerine közlenmiş kırmızı biber koyun. Çekirdekleri çıkartılmış ve kıyılmış zeytini bir kaba alıp üzerine rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ile kekik koyup, karıştırın. Bu karışımdan 1 çorba kaşığı kırmızı biberin üzerine koyup, diğer tavuk parçasını üzerine kapatın. Açılmaması için birkaç kat yaptığınız iple bağlayın. Kalan 6 parça tavuk etini de aynı şekilde hazırlayın. Sıvıyağı yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın ve tavukları önlü-arkalı iyice kızartın. Daha sonra fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Bu arada zeytin ezmesi ve zeytinyağını bir kapta karıştırın. Sıkma torbasına doldurun ve servis tabağına sıkarak şekil verin. Üzerine pişirdiğiniz zeytinli tavuğu yerleştirip, sıcak servis yapın.
İftarın ana yemekleri
Kazan Kebabı Tarifi(6 Kişilik)
500 gram yağsız kıyma (koyun döl ve dana kıyması karışımı)
4 adet patlıcan
4 adet domates
3 adet dolmalık biber
2 adet kırmızı biber
3 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı yenibahar
2 çay kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber
KIYMAYI tuz ve karabiberle birlikte yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Alacalı soyulmuş patlıcanları, ortadan ikiye kesip dilimleyin. Dört köşeli şişlere sıra ile patlıcan ve köfteleri geçirin. Mangalda köfte ve patlıcanların rengi dönene dek şişleri çevirerek hafif pişirin. Köfte ve patlıcanları şişlerden çıkarıp, derin bir tencereye alın. Üzerine kabukları temizlenip, halka doğranmış domatesleri yayın. Dolmalık ve kırmızı biberleri elinizle küçük parçalara ayırıp, tencereye ekleyin. Ayrı bir yerde halka doğranmış soğanları zeytinyağında soteleyip, tencereye ilave edin. Üzerine limon suyu gezdirin. Tuz, karabiber, yenibahar ve pulbiber ekleyin. Domates salçası ilave edin. Suyunu ekleyip, kontrol ederek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
İftarın ana yemekleri
Soya Soslu Tavuk Tarifi
2 adet tavuk göğsü
3 adet havuç
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 diş sarmısak
Yarım çay bardağı soya sosu
1 adet kesmeşeker
Tuz, karabiber
SIVIYAĞDA, jülyen biçiminde doğranmış havuçları soteleyin. Soya sosuna buladığınız kuşbaşıı tavuklarıda tavaya atın.şeker, tuz ve karabiber ekleyin. Tavukların pişmesine yakın sarmısakları ekleyip, bir-iki karıştırarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar