Mercimekli Bulgur Pilavı

Mercimekli Bulgur Pilavı

Hem besleyici hem lezzetli! Mercimek severlerin vazgeçemeyeceği bir tarif...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Mercimeği bir gece önceden üzerini iki parmak geçecek kadar suyla ıslatın. Ertesi gün süzüp üzerine 8 su bardağı su ve bir tutam tuz ilave edip kapağı kapalı olarak ocağa oturtun.

  • 2

    Kaynayana dek harlı ateşte, sonra kısık ateşte yumuşayana dek haşlayın. Mercimek yumuşadığında içine yıkanıp süzülmüş bulgur, zeytinyağı ve tuz ilave edip karıştırın.

  • 3

    Tencerede bulgurun iki parmak üstüne çıkacak kadar su olmalı. Azalmışsa kaynar su ilave edin ve bulgur yumuşayana dek karıştırmadan (yine gerekirse su ilave ederek) pişirin.

  • 4

    Piyazlık doğradığınız soğanları bir tavaya alın. Üzerine zeytinyağını ilave edin. Yağ kızana dek harlı, daha sonra kısık ateşte, arada bir karıştırarak soğan şeffaflaşana dek yaklaşık 25-30 dakika kavurun.

  • 5

    Pilavı servis tabağına aktarın. Üzerine yağıyla birlikte kavrulmuş soğanı döküp ikram edin.

    Aşçı Arzu Aygen

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...