Jöle ve jelatin
YOĞURTLU JÖLE PASTA(5 Kişilik)
Malzemeler:
1 paket vişneli jöle
1 dilim konserve ananas
Yarım çay bardağı renkli şekerleme
1 adet muz
5 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 paket portakallı jöle
Bir buçuk paket pötibör bisküvi
Hazırlanışı:
Vişneli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Orta büyüklükte cam bir kabı su ile ıslatın ve içine jöleden bir kepçe dökün. Buzdolabına koyup hafifçe soğutun. Çıkarıp üzerine ananas dilimi, renkli şekerleme ve dilimlenmiş muz yerleştirin. Jöleden 1 kepçe daha döküp, buzdolabında iyice donana kadar bekletin. Kalan jöleyi süzme yoğurtla birlikte çırpın ve donmuş meyvelerin üzerine dökün. Portakallı jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Pötibör bisküviyi küçük parçalar halinde kırın ve portakallı jöle ile karıştırın. Hazırladığınız bisküvili portakallı jöleyi süzme yoğurtlu karışımın üzerine boşaltın ve buzdolabına koyup dondurun. Jöleyi kabından kolay çıkarmak için, 1-2 dakika sıcak suyun içinde bekletin. Daha sonra servis tabağına ters çevirip çıkarın. Dilimleyerek servis yapın.
Jöle ve jelatin
ÇİLEKLİ JELATİNLİ PASTA(4 Adet)
Malzemeler:
1 adet iki katlı sade pandispanya
Yarım su bardağı süt
Muhallebi için:
Bir buçuk su bardağı su
3 çorba kaşığı un
3 adet yumurta
9 çorba kaşığı tozşeker
Bir buçuk limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
Üzeri için:
250 gram çilek
1 su bardağı vişne suyu
1 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
2 adet yaprak jelatin
Hazırlanışı:
Öncelikle muhallebiyi hazırlayın. Bunun için suyu bir tencereye alın. Üzerine un, yumurta ve tozşeker ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın. Limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip, muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin. Pişen muhallebiyi ocaktan alın. Üzeri için, çileklerin saplarını çıkarıp blenderden geçirin. Bir tencereye alıp üzerine vişne suyu, tozşeker ve buğday nişastasını ekleyin. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Karışım sıcakken içine, yumuşaması için buzlu suda 5-10 dakika beklettiğiniz 2 adet jelatini katın ve eriyene kadar karıştırın. Pandispanyanın her iki katından da halka kalıplarla keserek dörder parça çıkarın. Elde ettiğiniz küçük pandispanyalardan 4 adedini çember kalıpların içine yerleştirip, sütle hafifçe ıslatın. Üzerlerine limonlu muhallebiyi pay edin. Kalan pandispanyaları üzerlerine yerleştirin. En üste de jelatinli çilek püresini paylaştırın. Kalıpları çıkarmadanbuzdolabında 1 gece bekletin. Daha sonra servis tabağına çıkarıp ikram edin.
Jöle ve jelatin
KAKAOLU İRMİKLİ JÖLE(6-8 Kişilik)
Malzemeler:
1 paket limonlu jöle
1’er adet muz ve yeşil elma
1 çay bardağı dondurulmuş vişne
1 çay bardağı çilek
Muhallebi için:
1 kg süt 9 çorba kaşığı irmik
9 çorba kaşığı tozşeker
3 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı margarin
1 paket vanilya
Süslemek için:
Çilek
Hazırlanışı:
Limonlu jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Muzu halka, yeşil elmayı kabuklarıyla birlikte küp şeklinde doğrayın. Ortası delikli bir kalıbı suyla ıslatıp jöleyi içine boşaltın. Daha sonra bütün meyveleri üzerine ekleyip buzdolabında iyice donana kadar bekletin. Diğer taraftan muhallebi için; süt, irmik, tozşeker ve kakaoyu bir tencereye alın. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocağın altını kapatın ve içine margarinle vanilyayı ekleyip karıştırın. Hazırladığınız kakaolu muhallebiyi donan meyveli jölenin üzerine dökün ve tekrar buzdolabına koyun. Soğuduktan sonra, jölenin kalıptan kolay çıkması için sıcak suyun içinde 1-2 dakika bekletin. Daha sonra ters çevirip, servis tabağına çıkarın. Orta kısmına çilek yerleştirin ve dilimleyerek servis yapın.
Jöle ve jelatin
BARDAKTA ÇİLEKLİ JÖLE(6 Kişilik)
Malzemeler:
1 paket çilekli jöle
Yarım kg çilek
Muhallebi için:
Üç buçuk su bardağı süt
1 çay bardağı un
2 çay bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı margarin
1 paket vanilya
Hazırlanışı:
Öncelikle çilekli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Yıkanmış ve ayıklanmış çileği küp şeklinde doğrayın. Diğer taraftan muhallebi için; süt, un ve tozşekeri bir tencereye alıp, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocağın altını kapattıktan sonra margarinle vanilyayı ilave edip, karıştırın. Bardakların dibine 2'şer çorba kaşığı jöle ve 1'er çorba kaşığı çilek koyun. Buzdolabında hafifçe soğutun. Üzerine 2 çorba kaşığı muhallebi dökün. Tekrar çilekli jöle ve çilek koyun. Buzdolabında iyice soğuttuktan sonra servis yapın.
Jöle ve jelatin
KAKAOLU MEYVELİ JÖLE(3 Kişilik)
Malzemeler:
1 paket portakallı jöle
2 dilim konserve ananas
1 çay bardağı meyve şekerlemesi
1 çay bardağı çilek
1 adet muz
1 paket kakaolu bisküvi
Hazırlanışı:
Portakallı jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp, içinden yarım su bardağı jöleyi kenara ayırın. Orta büyüklükte bir kalıbın içini ıslattıktan sonra jöleyi içine boşaltın. Üzerine doğranmış ananas, meyve şekerlemesi, çilek ve yuvarlak dilimlenmiş muzu ilave edin. Buzdolabında donması için 1-2 saat bekletin. Ayırdığınız jölenin içine elinizle ufaladığınız kakaolu bisküviyi katıp karıştırın. Harcı donmuş jölenin üzerine dökün ve tekrar buzdolabına alıp soğutun. Kalıptan kolay çıkması için sıcak suda 2-3 dakika bekletin ve servis tabağına ters çevirin. Dilimleyerek servis yapın.
Jöle ve jelatin
HİNDİSTANCEVİZLİ JÖLE(5 Kişilik)
Malzemeler:
1 paket vişneli jöle
5 çorba kaşığı hindistancevizi
1 paket vanilyalı puding
2 su bardağı süt
10-12 adet kedidili bisküvi
Hazırlanışı:
Vişneli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Küçük tart kalıplarını suyla ıslatıp içlerine jöleyi paylaştırın. Üzerlerine birer çorba kaşığı hindistancevizi dökün. Donması için buzdolabında 1 saat bekletin. Diğer taraftan vanilyalı pudinge süt ekleyip, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Hazırladığınız pudingi donmuş hindistancevizli jölelerin üzerine pay edin. Kedidili bisküvilerini pudinglerin üzerine yerleştirin. Soğuması için buzdolabında 1-2 saat bekletin. Daha sonra kalıptan kolay çıkarmak için sıcak suyun içinde 1-2 dakika bekletin ve servis tabağına ters çevirip çıkarın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler