Kırmızı etin en güzel 6 hali
Kekikli Et Sote Tarifi
5-6 dal yabani kekik
400 gram kuşbaşı dana eti
Yeteri kadar sıcak su
2 adet küçük boy soğan
2 adet dolmalık biber
2 adet kırmızı biber
5 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber
ETİ tencereye alıp, suyunu salıp çekene dek pişirin. Daha sonra üzerine bittikçe su ilave ederek yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğanı piyazlık, biberleri kuşbaşı doğrayın. Sıvıyağı bir tavaya alıp, soğan ve biberleri sote edin. Üzerine salçayı ekleyip bir-iki dakika daha kavurun. Etin suyunu çekmesine yakın sebzeli karışımı üzerine ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Birkaç dakika pişirip, elinizle iri parçalar halinde kopardığınız kekiği ilave edin. Bir-iki çevirip ocaktan alın.
Kırmızı etin en güzel 6 hali
Fırında Kuzu İncik Tarifi (6 kişilik)
6 adet kuzu incik
3-4 diş sarmısak
Tuz
Karabiber
Pulbiber
1/4 su bardağı zeytinyağı
Ezilmiş sarmısakları, yeterince, tuzu, karabiberi, pulbiberi ve zeytinyağını karıştırın. Bu karışımla kuzu incikleri iyice ovun. Fırın kabına dizin. Üstü kapalı olarak 200 derece fırında yaklaşık 3-4 saat pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler