Kırmızı etin en güzel 6 hali
Kekikli Et Sote Tarifi
5-6 dal yabani kekik
400 gram kuşbaşı dana eti
Yeteri kadar sıcak su
2 adet küçük boy soğan
2 adet dolmalık biber
2 adet kırmızı biber
5 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber
ETİ tencereye alıp, suyunu salıp çekene dek pişirin. Daha sonra üzerine bittikçe su ilave ederek yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğanı piyazlık, biberleri kuşbaşı doğrayın. Sıvıyağı bir tavaya alıp, soğan ve biberleri sote edin. Üzerine salçayı ekleyip bir-iki dakika daha kavurun. Etin suyunu çekmesine yakın sebzeli karışımı üzerine ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Birkaç dakika pişirip, elinizle iri parçalar halinde kopardığınız kekiği ilave edin. Bir-iki çevirip ocaktan alın.
Kekikli Et Sote Tarifi
5-6 dal yabani kekik
400 gram kuşbaşı dana eti
Yeteri kadar sıcak su
2 adet küçük boy soğan
2 adet dolmalık biber
2 adet kırmızı biber
5 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber
ETİ tencereye alıp, suyunu salıp çekene dek pişirin. Daha sonra üzerine bittikçe su ilave ederek yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğanı piyazlık, biberleri kuşbaşı doğrayın. Sıvıyağı bir tavaya alıp, soğan ve biberleri sote edin. Üzerine salçayı ekleyip bir-iki dakika daha kavurun. Etin suyunu çekmesine yakın sebzeli karışımı üzerine ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Birkaç dakika pişirip, elinizle iri parçalar halinde kopardığınız kekiği ilave edin. Bir-iki çevirip ocaktan alın.
Kırmızı etin en güzel 6 hali
Zencefilli Et Sote Tarifi (4 kişilik)
500 gram yağsız dana kuşbaşı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet orta boy soğan
5 diş sarmısak
1 çorba kaşığı toz zencefil
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı elma sirkesi
Tuz ve karabiber
Sıvıyağı derince bir tavaya koyun. Sarmısak ve soğanı incecik kıyıp, etle beraber tavaya ekleyin. Orta ateşte, tüm malzemeleri arada bir arıştırarak kavurun. Et, suyunu bırakıp tekrar çekene kadar pişirin. Etlerin pişmesine yakın zencefil ekleyin ve ateşi kısarak biraz daha pişirin. Kimyon ilave edin ve biraz daha pişirin. Salçayı elma sirkesinde ezin ve etlere ekleyin. Karıştırarak iyice dağılmasını sağlayın. En son etlerin üzerine çıkmayacak kadar sıcak su ilave ederek, ateşi kısın ve etler iyice yumuşayana kadar pişirin. Yemek piştikten sonra, sıcak iken tuzunu ve karabiberini koyun. Sıcak servis yapın.
Kırmızı etin en güzel 6 hali
Çöpleme Tarifi (6 kişilik)
Köfte için:
Yarım kg köftelik kıyma
Bir buçuk su bardağı ufalanmış ekmek içi
4 diş sarmısak,
1 adet yumurta
Tuz,
karabiber,
pulbiber,
kimyon
2 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı sıvıyağ
Tavuk için:
300 gram tavuk eti
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz,
karabiber
Et için:
300 gram kuşbaşı kuzu eti
1 adet küçük boy soğan
3 diş sarmısak
3 adet domates
3 adet biber
1 demet taze soğan,
tuz,
karabiber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım demet maydanoz
250 gram mantar
Üzerine:
Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Köfte için un ve sıvıyağ dışındaki malzemeleri karıştırıp yoğurun. Erik büyüklüğünde top köfteler hazırlayın. Una bulayıp kızgın yağda kızartın. Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayıp yağda kızartın. Üzerlerine tuz ve karabiber serpin. Soğanları yemeklik doğrayın. Eti zeytinyağında kavurun. Üzerine 2 çorba kaşığı yemeklik doğranmış soğan, sarmısak, tuz ve karabiberi ekleyin. 1 su bardağı sıcak su gezdirip suyunu çekene kadar pişirin. Diğer tarafta mantarları dilimleyip yağda kavurun. Üzerine kalan soğanı, kıyılmış maydanozu, doğranmış biber ve domatesi ilave edip domatesler yumuşayana kadar pişirin. Üzerine et, tavuk ve köfteleri ekleyip karıştırın. Isıya dayanıklı fırın kabına alıp üzerine yarım çay bardağı su gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkartıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip, sıcak olarak servis yapın.
Kırmızı etin en güzel 6 hali
Pideli Et Sote Tarifi (4 kişilik)
2 adet ramazan pidesi
400 gram kuşbaşı kuzu eti
1 adet iri boy soğan
6 adet sivri biber, 4 adet domates
3 diş kıyılmış sarmısak
1 su bardağı su
Tuz, karabiber, pulbiber
PİDEYİ iri küp şeklinde doğrayın ve fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika kızartıp, çıkarın ve servis tabağına alın. Eti bir tencereye koyun ve kendi suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirin. İçine piyazlık doğranmış soğan ilave edip, 1-2 dakika kavurun. Kıyılmış sivri biber, kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domates, sarmısak ekleyip, tuz,karabiber ve pulbiber
katın. 2 dakika daha kavurun. Suyu katın ve tencerenin ağzı kapalı olarak, kısık ateşte 30 dakika pişirin. Pidenin üzerine eti boşaltın ve sıcak servis yapın.
Kırmızı etin en güzel 6 hali
Beğendili Kebap Tarifi (4 kişilik)
Tas kebabı için:
Yarım kg dana kuşbaşı
2 çorba kaşığı salça
4 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
Bir buçuk su bardağı su
Tuz, beyaz toz biber
Beğendi için:
1 kg bostan patlıcanı
Yarım su bardağı un
1/3 su bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
100 gram süt, tuz
İLK önce eti iyice pişene kadar haşlayın. Suyunu süzüp kenara alın. Tencereye yemeklik doğranmış soğanı alıp pembeleşinceye kadar kavurun. Sonra unu ekleyip pembeleştikten sonra salça ilave edip kavurmaya devam edin. Üzerine sıcak su ekleyip karıştırın ve haşlanmış etleri, tuz ve beyaz toz biberi ilave ederek 2 dakika kadar daha pişirin. Diğer tarafta beğendi için yağı tavaya alıp iyice kızdırın. Bostan patlıcanları kızgın yağda iyice kızartın. Piştikten sonra patlıcanların kabuklarını bıçak yardımıyla soyup parçalayın. Daha sonra başka bir tavada tereyağını eritin. Üzerine un ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Devamlı karıştırarak sütü ilave edin. Patlıcanları ve tuzu ekleyip çırpıcı yardımıyla çırpın. Rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip karıştırın. Beğendiyi servis tabaklarına paylaştırıp tas kebaplarını üzerine yayın. Sıcak olarak servis yapın.
Kırmızı etin en güzel 6 hali
Fırında Kuzu İncik Tarifi (6 kişilik)
6 adet kuzu incik
3-4 diş sarmısak
Tuz
Karabiber
Pulbiber
1/4 su bardağı zeytinyağı
Ezilmiş sarmısakları, yeterince, tuzu, karabiberi, pulbiberi ve zeytinyağını karıştırın. Bu karışımla kuzu incikleri iyice ovun. Fırın kabına dizin. Üstü kapalı olarak 200 derece fırında yaklaşık 3-4 saat pişirin.