Havuç Kremalı Milföyler
Yumuşacık bir lezzet! Havuç kremasını daha önce denemediyseniz bu lezzete bayılacaksınız... İşte havuç kremalı milföyler...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Milföy hamurlarını yumuşayana dek oda sıcaklığında bekletin. Daha sonra her birinden geniş ağızlı bir su bardağı ile yuvarlak parçalar kesin ve yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yerleştirin.
-
2
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerileri kızarana dek pişirin. Havuçlu krema için havuçları soyup irice doğrayın ve yumuşayana dek haşlayın.
-
3
Soğuduktan sonra blenderden geçirin. Küçük bir tavaya aktarıp üzerine şeker ve nişasta katın. Kısık ateşte kıvam alana dek pişirin.
-
4
Soğuduktan sonra sıkma torbasına aktarın. Soğuyan milföyleri ikiye kesip, alt parçalarını servis tabağına alın. Üzerlerine havuçlu krema sıkın. Diğer parçaları üzerine kapatın. Pudra şekeri serpin.
-
5
Üst kısımlarına da havuçlu krema sıkın. Üzümleri pudra şekerine bulayıp en üste yerleştirin ve servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri