Kombu Çayının Faydaları
Bakteri ve mayalardan oluşan çayın önemli içeriği Kombucha denilen çay mantarıdır. Doğu Asya'da ortaya çıkmış olan bu mantar, Almanya'ya 19.yüzyılın başlarında Rusya üzerinden ulaşmıştır. Mantar, düz bir diski andıran, jelatine benzer bir zardan oluşur. Kombucha mantarı çay ve şekerden oluşan besleyici bir solüsyonun içinde yaşar ve bu sıvı içinde sürekli olarak ürer. Mantarımsı tabaka çayın bütün yüzeyine yayılır ve daha sonra kalınlaşır.
3
8
Kombu Çayının Faydaları
Epstein-Barr virüsüne dayanan kronik yorgunluk hissini tedavi eder, öpüşme hastalığı (mononucleosis) iltihaplanmasını iyileştirir. Kan sayımını normalize eder. Akciğerlerdeki bronşiti, öksürük ve balgamı giderir. Bademcikleri tedavi eder (sirkeleşmiş çay, gargara şeklinde kullanılabilir).
4
8
Kombu Çayının Faydaları
Koruyucu bağırsak mikroplarını sağlayan sağlıklı bakteriler ve kolon oluşturur. Saç uzamasına yardım eder, kelliği engeller, gri saçın rengini koyulaştırır. Görüşü kuvvetlendirir. Korneada oluşan formasyonları ve kataraktı giderir. Vücut ağırlığını düzenler, yağları yok eder.
6
8
Kombu Çayının Faydaları
Ciltteki kırışıklıkları, çilleri ve kahverengi lekeleri yok eder.Deri nemlendiricisi görevi görür, (Kombu çayı içilerek kullanırken cilde faydalı ise de, deri dışından tatbik edildiğinde de çok etkilidir. Fazla mantarlar blenderdan geçirilerek harika bir cilt bakım kremi elde edilmiş olur.) Deriye spreyle ya da sürülerek uygulandığında anti bakteriyel asit tabakası görevi görür.
7
8
Kombu Çayının Faydaları
Sirke formundaki çay, sivrisinek ve pire ısırıklarından, egzamadan ve zehirli bitki dikenlerinden dolayı oluşan kabartıları yumuşatıp rahatlatır. Sirke formundaki çay, saçlar şampuanladıktan sonra durulama suyu ile kullanılırsa çok güzel parlak saçlar oluşur ve saç telleri kalınlaşır. Çay sirke sertliğine geldiği zaman içmek için kuvvetli gelebilir, o zaman bir kavanoza biberiye (rosermary), sarımsak, adaçayı ve acıbiber gibi baharatla birlikte hoş bir salata sirkesi hazırlanır. Sirkeleşmiş çay cam porselen ve plastik yüzeylerin temizliğinde de oldukça etkilidir.
8
8
Kombu Çayının Faydaları
*Çayın Hazırlanışı; 3 litre içme suyu (şebeke suyu önerilmez) kaynatılır. Kaynarken içine 1.5 su bardağı toz şeker ilave edilip 5 dakika daha kaynatılır ve ocak söndürülür. Çaylar üzerine ilave edilir ve 15 dakika demlemeye bırakılır. 15 dakika sonra çaylar temiz bir silikon ya da metal kaşıkla alınır ve çay soğumaya bırakılır. Çay mayalamaya bırakılacak cam kavanoza dökülür. Oda sıcaklığına gelmiş çaya kültür hafifçe soğuk ya da ılık suda yıkanarak çayın üzerine bırakılır ve ağzı hava alacak bir bez ya da peçete ile kapatılır ve ağzına lastik geçirilir.Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL