Muzun lezzet verdiği 10 tarif
Muz Kremalı Kek
Malzemeler
175 gram margarin
1 su bardağı tozşeker
3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
1 çorba kaşığı pudraşekeri
Krema için:
2 tatlı kaşığı tozşeker
Yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı pirinç unu
1 çay kaşığı nişasta
2 adet muz
Muz Kremalı Kek Yapılışı
Margarini ve tozşekeri bir kaba alıp çırpın. Yumurtaları da ekleyerek çırpmaya devam edin. Kabartma tozu ve unu ilave edip karıştırın. 20 cm çapında 2 adet kalıbı yağlayıp unlayın. Hamuru iki kalıba paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirip soğumaya bırakın. Kremayı hazırlamak için, bir kaba tozşeker, süt, pirinç unu ve nişastayı alın. Ocağa oturtup kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra için ezilmiş muzları ekleyin. Kekleri kalıplardan çıkarıp aralarına kremayı sürün. Üzerini pudraşekeri ile süsleyerek servis yapın.
Muzun lezzet verdiği 10 tarif
Muz Kızartması
Malzemeler
300 g un
150 g pirinç unu
50 g kabartma tozu
50 ml ayçiçeği yağı
100 ml su
Muz Kızartması Yapılışı
Bütün malzemeyi bir kabın içine alın ve çırpma teliyle çırpın. Muzları soyun ve ortadan ikiye dikey olarak kesin. Kesilen muzları hamurla karıştırın. Grilliant ile 4. seviyede iki yu¨zu¨nu¨ de kızartın. Bal veya vanilya sosla servis edebilirsiniz.
Muzun lezzet verdiği 10 tarif
Muzlu Pasta
Malzemeler
4 adet muz
Kek için: 4 adet yumurta
3 çay bardağı tozşeker
Bir buçuk çay bardağı eritilmiş margarin
6 çay bardağı un
2 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Kreması için: 1 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı margarin
5 çorba kaşığı un
1 su bardağı tozşeker
2 paket vanilya
4 su bardağı süt
Muzlu Pasta Yapılışı
Yumurtaları tozşekerle köpük olana kadar çırpın. Önceden eritip soğuttuğunuz margarini ve yoğurdu yumurtalara ekleyin. Üzerine unu ve kabartma tozunu eleyin. Tahta kaşıkla karıştırıp, 24-25 cm çaplı yağlanmış kalıba yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, içini çekene kadar pişirin. Soğuduktan sonra enlemesine ikiye kesin. Diğer tarafta krema için margarin ve vanilya hariç tüm malzemeyi bir tencereye alıp, kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirin. Karışım koyulaşıp göz göz olunca ocaktan alıp margarin ve vanilyayı ekleyin. Kekin alt kısmını, servis tabağına alıp kremanın yarısını üzerine sürün. Üzerine muz dilimleri yerleştirip diğer kek parçası ile üzerini kapatın. Kalan krema ve muz dilimleri ile süsleyip buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. Dilimleyerek servis yapın.
Muzun lezzet verdiği 10 tarif
Muzlu Tiramisu
Malzemeler
3 çorba kaşığı tozşeker
4 adet yumurta
1 çay kaşığı sapının ucuyla saf vanilya
200 gram labne peyniri
200 gram krema
2 adet yaprak jelatin
6 adet kedidili bisküvi
1 likör bardağı muz likörü
2 adet muz
Muzlu Tiramisu Yapılışı
Yumurtaların sarısını ve aklarını ayırın. Tozşekerin yarısını yumurtaların akı, diğer yarısını da sarısıyla çırpın. Sarısını çırptığınız kaba vanilyayı ekleyin. Ardından labne ve kremayı ekleyin. Kar haline getirdiğiniz yumurta akını ekleyin. Jelatinleri soğuk su içinde hafifçe yumuşatın. Ardından 3 çorba kaşığı sıcak suda eritin. Erittiğiniz jelatini kremaya ekleyin. Kedidillerini likörle ıslatın. 30x30 cm'lik bir kalıbın dibine kremanın yarısını dökün. Üzerine kedidili bisküvileri ve dilimlenmiş muzları dizin. Kalan kremayı da kalıba dökün. Arzuya göre kakao serpin. Buzdolabında birkaç saat bekletip, servis yapın.
Muzun lezzet verdiği 10 tarif
Genç Kız Rüyası
Malzemeler
2 adet muz
3 top çikolatalı dondurma
3 top vanilyalı dondurma
4 çorba kaşığı bal
5-6 adet ceviz
Genç Kız Rüyası Yapılışı
Dondurmaları iki tabağa pay edin. Üzerlerine kabuğu soyulmuş muzları yerleştirin. Muzların üzerine bal gezdirin. Cevizle süsledikten sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler