Muzun lezzet verdiği 10 tarif
Muz Kremalı Kek
Malzemeler
175 gram margarin
1 su bardağı tozşeker
3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
1 çorba kaşığı pudraşekeri
Krema için:
2 tatlı kaşığı tozşeker
Yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı pirinç unu
1 çay kaşığı nişasta
2 adet muz
Muz Kremalı Kek Yapılışı
Margarini ve tozşekeri bir kaba alıp çırpın. Yumurtaları da ekleyerek çırpmaya devam edin. Kabartma tozu ve unu ilave edip karıştırın. 20 cm çapında 2 adet kalıbı yağlayıp unlayın. Hamuru iki kalıba paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirip soğumaya bırakın. Kremayı hazırlamak için, bir kaba tozşeker, süt, pirinç unu ve nişastayı alın. Ocağa oturtup kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra için ezilmiş muzları ekleyin. Kekleri kalıplardan çıkarıp aralarına kremayı sürün. Üzerini pudraşekeri ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Ünlü Şeflerden Sevgililer Günü'ne Özel Menüler
- Somon ve Mevsim Sebzelerinin Dansı
- 2025'in Rengi Mocha Mousse Tonlarında Tatlar