Nefis yoğurtlu yemekler
Yoğurtlu Buğday Çorbası Tarifi
2 Kişilik
Malzemeler
1 kase buğday
Yarım kase süzme yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Taze nane yaprakları
Tuz
Yoğurtlu Buğday Çorbası Yapılışı
Bir gün önceden ıslatılan buğdayı haşlayın. Haşlanınca suyundan bir kase kadarını ayırıp soğutun. Süzme yoğurdun hafif ekşi bir tatta olması gerekiyor. Ekşi değilse yoğurdu 2 saat dışarda bekletin. Soğuyan buğday suyuna süzme yoğurdu katıp, çırpın. Tenceredeki kalan buğday suyuyla karıştırın. Tereyağını tavada yakın. Kırmızı tozbiberi ilave edin. Çorbanın üzerine gezdirin. Tencereyi ocaktan alıp, tuzunu ayarlayın. Naneyi kıyın. Çorbanın üzerine ekleyip, servis yapın.
Nefis yoğurtlu yemekler
Ispanaklı Yoğurt Çorbası Tarifi
6 Kişilik
Malzemeler
2 su bardağı yoğurt
Yarım kg ıspanak
Yarım demet maydanoz
Yarım çay bardağı pirinç
1 çorba kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı salça
6 su bardağı etsuyu
Tuz
karabiber
Ispanaklı Yoğurt Çorbası Yapılışı
Ispanağı ve maydanozu bol suyla yıkadıktan sonra incecik kıyın. Bir tencerede etsuyunu kaynatın. Pirinci ilave edin. 5 dakika haşlayın. Doğranmış maydanoz ve ıspanağı ekleyin. 10 dakika pişirin. Tencereyi ateşin üzerinden indirdikten sonra biraz soğuması için bekletin. Yoğurdu sıcak etsuyu ile inceltin. Yavaş yavaş ve devamlı karıştırarak, çorbaya ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Margarini bir tavada eritin. Salçayı ilave edin. Bu karışımı çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler