Parmaklarınızı yiyeceğiniz mantarlı tarifler
Sütlü Mantar Çorbası
5 Kişilik
Malzemeler
350 gram mantar
1/4 limonun suyu
2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
1 kahve fincanı un
1 su bardağı süt
3 su bardağı sıcak su
Yarım demet dereotu,
tuz
Sütlü Mantar Çorbası Yapılışı
MANTARLARI incecik dilimleyelim. Tencereye aktarıp, üzerlerini hafifçe aşacak kadar su ve limon suyu ilave edelim. Mantarlar yumuşayana dek haşlayalım. Bu arada bir tencereye yağı alıp eritelim. ‹çine unu ilave edelim. Un hafif sararana dek 1-2 dakika kavuralım. Ardından sütü azar azar ve karıştırmaya ara vermeden ilave edelim. Sıcak suyu katıp karıştırarak çorbayı pürüzsüz bir kıvama getirelim. Ardından dilimlenmiş mantarları ve tuzu ekleyip ağır ateşte, çorbanın üzeri göz göz olana dek ve sürekli karıştırarak pişirelim. Ocaktan indirelim ve üzerine ince kıyılmış dereotu serpip, servis yapalım.
Parmaklarınızı yiyeceğiniz mantarlı tarifler
Mantarlı Sufle
Malzemeler
150 gram mantar
Yarım su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat
1 çorba kaşığı tereyağı
3 adet yumurtanın sarısı+4 adet yumurtanın akı
5 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
5 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
25 gram mozzarella peyniri
Bir tutam tuz, karabiber
Sufle kabına serpiştirmek için:
Susam, ekmek kırıntısı veya galeta unu
Mantarlı Sufle Yapılışı
1.MANTARI haşlayıp minik küpler halinde doğrayın. Sütü kaynatıp, soğumaya bırakın. Ardından buzdolabında 4 saat dinlendirin. Soğuduğunda ocağa oturtup un, tereyağı, rendelenmiş muskat ve karabiberi ilave ederek hamur kremasının sosunu hazırlayın. 1 gün dinlendirin.
2.Yumurtaların ak ve sarılarını ayırın. Akları mikserle çırparak kar haline getirin. Tuz ekleyip tekrar mikserleyin. Peynirleri, mantarı, yumurtanın sarısı ve akını tahta kaşıkla ve 8 hareketi yaparak karıştırın. Ardından hamur kreması sosuna ilave edin.
3.Sufle kabını eritilmiş tereyağı ile yağlayıp buzdolabında dinlendirin. Ardından kabı ikinci kez yağlayın. Susam, ekmek kırıntısı veya galeta unu serpiştirin. Sufle malzemesini yerleştirin. Üzerini düzleştirin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırının orta rafında 20 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz sufle kabıyla beraber sıcak olarak servis yapın.
Parmaklarınızı yiyeceğiniz mantarlı tarifler
Sütlü Mantar Böreği
6 Kişilik
Malzemeler
Yarım kg mantar
1 adet soğan
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım demet maydanoz
1 adet yumurta
3 adet yufka
1 çay bardağı eritilmiş margarin
Bir buçuk su bardağı süt
Tuz, karabiber, pulbiber
Sütlü Mantar Böreği Yapılışı
MANTARLARI boyuna dilimleyip, küp doğranmış soğan ile birlikte sıvıyağda soteleyin. Mantarlar bıraktığı suyu çektiği zaman tuz ve karabiber ekleyin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra, ince kıyılmış maydanoz, yumurta akı ve pulbiber ekleyip karıştırarak, ılınmaya bırakın. Yufkaları eritilmiş margarinle yağlayıp üst üste serin. Sigara böreği keser gibi 8 veya 16 üçgen oluşturacak şekilde kesin. Üçgen yufkaların geniş kenarlarına iç harçtan koyup, sigara böreği sarar gibi sarın. Derin bir kaseye aldığınız sütün içine hazırladığınız börekleri koyup yarım saat bekletin. Daha sonra bir süzgecin içine börekleri alıp süzülmesi için 5 dakika bekletin. Hafif yağlanmış ve unlanmış minik fırın tepsisinin içine börekleri dizin. Buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak ya da ılık olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler