Peynirin lezzet verdiği tarifler
Izgara Sebzeler, Kızarmış Mengen Peynir
Malzemeler
1 adet kabak
1 adet patlıcan
1 adet havuç
2 adet taze patates
4 adet enginar kalbi
2 adet renkli dolmalık biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı balsamik sirkesi
2 diş sarmısak
10 yaprak taze fesleğen
8 dilim mengen köy peyniri
Izgara Sebzeler, Kızarmış Mengen Peynir ile Yapılışı
Kabak, patlıcan, patates, havuç ve enginar kalbini temizleyin. Verev doğrayın. Renkli dolmalık biberlerin çekirdek yataklarını çıkartıp 2 parmak kalınlığında doğrayın. Bütün sebzeleri ızgarada arkalı önlü pişirin. İnce ince kıyılmış fesleğen ve sarmısağı, zeytinyağı ve balsamik sirke ile karıştırın. Izgarada pişen sebzeleri bu karışımda marine edin. Mengen peyniri dilimlerini kızgın tavada kızartın. Sebzeleri servis tabağına alın. Kızarmış peynirleri sebzelerin üzerine dizip servis yapın.
Peynirin lezzet verdiği tarifler
Beyaz Peynir Tatlısı
Malzemeler
500 gram yağsız beyaz peynir
1 su bardağı un
1 çay bardağı pirinç unu
4 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı tozşeker
1 çorba kaşığı margarin
Şerbeti için:
İki buçuk su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Üzerine: Antepfıstığı
Beyaz Peynir Tatlısı Yapılışı
Peyniri bir gece önceden suya koyun. 2-3 kez suyunu değiştirip, bekletin. nİyice tuzunu çıkarın. Şerbet için, tozşeker ve suyu kısık ateşte 15 dakika kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp, limon suyunu ilave edin. Şerbeti soğumaya bırakın. Diğer yandan yumurtaları tozşekerle çırpın. Un, pirinç unu, kabartma tozu ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın. Peyniri ufalayıp, malzemeye ekleyin. 26 cm çapında bir tepsiyi margarinle yağlayın. Hamuru tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafifçe pembeleşene dek pişirin. Fırından aldığınız tatlının üzerine soğuk şerbet gezidirin. Antepfıstığı ile süsleyip servis yapın.
TARİF DETAY