Pilav tarifleri
Mor Pilav
Malzemeler
Yarım kırmızı lahana
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı kuşüzümü
1 çay bardağı kabuksuz badem
1 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Mor Pilav Yapılışı
PİRİNCİ suda dinlendirin. Lahanayı tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su ilave edin ve haşlayın. Suyunu süzüp, piyazlık doğrayın. Ayrı bir yerde tereyağını eritin. Badem ekleyip kavurun. Kuş üzümü ilave edip karıştırın. Lahana ve pirinç ekleyip 2 dakika kavurun. 3 su bardağı lahana suyu ve tavuk suyu ekleyip harlı ateşte kaynayana dek pişirin. Kaynamaya başlayınca tuzunu ayarlayıp, ocağın altını kısın. Suyunu çekince ocaktan alın. Pilavı karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın. Üzerini kalın bir örtü ile kapatıp 30 dakika dinlendirin. Ilık olarak servis yapın.
Pilav tarifleri
Zeytinyağlı Sarımsaklı Pilav
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
1 adet soğan
6 çorba kaşığı zeytinyağı
6 diş sarmısak
3 su bardağı kaynar su
3 çorba kaşığı kuru üzüm (isteğe göre eklenebilir)
Tuz ve karabiber
Zeytinyağlı Sarımsaklı Pilav Yapılışı
Soğanı incecik kıyın ve zeytinyağında hafifçe kavurun. Bol suyla yıkadığınız pirinci ekleyip, biraz daha kavurun. Sarmısakları, kabuklarını soymadan yıkayın ve pirince ilave edip, biraz daha kavurun. Kaynar su ekleyin. Tuzunu ve biberini de ekledikten sonra, yıkanmış üzümleri katıp, son bir kez karıştırarak demlenmeye bırakın. Ilık servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler