Ramazan konukları için
Mercimek Çorbası Tarifi
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet küçük boy patates
1 adet orta boy havuç
1 adet soğan
4 su bardağı su
3 su bardağı et veya tavuk suyu
Yarım çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı un
Tuz
Üzerine: Nane
AYIKLANMIŞ mercimek, kabuğu soyulmuş patates, havuç ve soğanı bir tencereye alın. Üzerine su ve et suyu ekleyerek haşlayın. Daha sonra tümünü robottan geçirin ve tekrar tencereye alın. Bir tavada tereyağı ile unu hafif pembeleşene kadar kavurun ve çorbaya katıp bir taşım daha kaynatın. Tuzunu ayarlayın. Üzerine nane serpin ve sıcak olarak servis yapın.
Ramazan konukları için
Fırında Kuzu İncik Tarifi
6 adet kuzu incik
3-4 diş sarmısak
Tuz
Karabiber
Pulbiber
1/4 su bardağı zeytinyağı
Ezilmiş sarmısakları, yeterince, tuzu, karabiberi, pulbiberi ve zeytinyağını karıştırın. Bu karışımla kuzu incikleri iyice ovun. Fırın kabına dizin. Üstü kapalı olarak 200 derece fırında yaklaşık 3-4 saat pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar