Ramazanda sütlü tatlılar iyi gider
Peksimet Kadayıfı Tarifi
1 paket peksimet
1 paket hazır muhallebi
2 su bardağı su
1 su bardağı tozşeker
1 paket krem şanti
Bir buçuk çay bardağı soğuk süt
Hazır muhallebiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın ve ılınması için ağzı kapalı bir tencerede dinlendirin. Peksimetleri servis tabağının dibine düzenli bir şekilde dizin. Daha sonra 2 bardak ılık su içinde tozşekeri eritin ve peksimetlerin üzerine eşit olarak gezdirin. Tatlı soğuduktan sonra, muhallebiyi peksimetlerin üzerine düzgünce yayın. Kalınlığının eşit olmasına özen gösterin. Krem şantiyi bir buçuk çay bardağı süt ile çırpın ve muhallebinin üzerine gezdirip iyice yayın. Tatlıyı en az 1 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edin.
Ramazanda sütlü tatlılar iyi gider
Hindistancevizli Sıcak Kup Tarifi
1 kutu hindistancevizi sütü
200 ml süt
1 paket pirinç unu (porsiyonluk)
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
Bir avuç kuru yaban mersini
Pötibör bisküvi
Hindistancevizi sütü ve sütü tencereye alın. Pirinç unu, vanilya ve şekeri ekleyin. Karıştırarak pişirin. İçine, yıkanmış yaban mersinlerini ekleyin ve karıştırın. Derince kup bardaklarının yarısına kadar muhallebi koyun ve 1-2 adet pötibör bisküvi de yerleştirdikten sonra tekrar muhallebiden ekleyin. Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayın. Arzu ederseniz, üzerini çekilmiş fıstık ya da ceviz ile süsleyebilirsiniz. Ilık olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar