Sahurda yendiğinde tok tutacak lezzetler
Yumurtalı Ekmek Tarifi
3 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
7-8 dal ince kıyılmış maydanoz
Pulbiber, karabiber
1 çay bardağı su
1 adet dilimlenmiş bayat baton ekmek
Kızartmak için:
1 su bardağı sıvıyağ
Yumurtaları iyice çırpın. Un ve nişastayı ilave edip, topak kalmayacak şekilde çırpmaya devam edin. Beyaz peynir, maydanoz, pulbiber, karabiber ve suyu ilave edip bütün malzemeyi karıştırın. Ekmek dilimlerini bu karışıma bulayıp, kızgın sıvıyağda arkalı önlü kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
1
1
Ramazanda tok tutacak lezzetler
Peynirli Börek Tarifi
2 su bardağı ufalanmış peynir
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarımşar demet maydanoz ve dereotu
3 adet yufka
1 tatlı kaşığı çörekotu
YUMURTA, süt ve sıvıyağı iyice çırpın. Ayrı bir yerde peynir, kıyılmış maydanoz ve dereotunu harmanlayın. Fırın tepsisini yağlayıp, 1 adet yufkayı uçları dışarı taşacak şekilde yerleştirin. Üzerine yumurtalı karışımın bir kısmını sürün. Peynirli karışımın bir kısmını serpiştirin. Yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Yufkanın sarkan kısımlarını içe doğru, aralarına yumurtalı karışım sürüp, peynirli karışım yayarak kapatın. Üzerine çörekotu serpin. Serin bir yerde 2-3 saat dinlendirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, kızarana dek pişirin. Dilimleyip, sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL