Sıcakta iyi giden soğuk tatlılar
Çikolatalı Soğuk Tatlı Tarifi (6 kişilik)
Bir buçuk paket (300 gram)labne peyniri
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
2 kutu krema (1 kutu 200 ml)
Bir buçuk paket bitter çikolata (1 paket 80 gram)
Üzerine:
Rendelenmiş çikolata
Frenk üzümü
Frambuaz
LABNE peyniri, tozşeker ve vanilyayı pürüzsüz bir hale gelene kadar robottan geçirin. Kremayı derin bir kaba alıp, yoğunlaşıp kabarana dek çırpıcı ile çırpın. Robottaki karışımı kremanın içine katın ve iyice karıştırın. Çikolatayı küçük parçalara ayırıp, kremalı karışıma katın. Baton kek kalıbını streç filmle kaplayın ve hazırladığınız karışımı içine boşaltın. Üzerini spatula ile düzelttikten sonra derin dondurucuda bir gece bekletin. Servis yapacağınız zaman ters çevirip kalıptan çıkarın. Üzerini rendelenmiş çikolata, frenk üzümü ve frambuazla süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.
Sıcakta iyi giden soğuk tatlılar
Çikolatalı Soğuk Sufle Kapları Tarifi (4 kişilik)
1 paket portakal aromalı jöle
100 gr kakao
300 gr süzme yoğurt
1 paket vanilya
1 tutam tuz
Jöleyi pakette belirtildiği gibi sıcak su ile karıştırın. Ilınması için bekletin. Jöle ılınırken kapları hazırlamak için, yağlı kağıt ile resimdeki gibi şeritler hazırlayın. Bir yapışkan bant ile bunları kapların üst kısmında bilezik gibi birleştirin. Böylece kaplarınızı yükseltmiş ve kendi kapasitelerinden daha fazla malzeme alacak hale getirmiş olursunuz. Kakaoyu üzerine biraz soğuk su ekleyip karıştırarak macun haline getirin. Süzme yoğurt ile karıştırın. Tuz, vanilya ve ılınmış olan jöleli karışımla birlikte tüm malzemeyi karıştırın. Hazırlamış olduğunuz kaplara bölüştürüp buzluğa kaldırın. Servis yapmak için buzluktan çıkardığınız kapların kağıtlarını çıkarın. Portakal dilimleri ile süsleyip servis yapın.
Sıcakta iyi giden soğuk tatlılar
Soğuk Armut Tatlısı Tarifi (4 kişilik 110 kcal)
4 adet frenk armudu
2 su bardağı su
Çay kaşığının ucuyla gıda boyası
1 su bardağı esmerşeker
Üzerine: 4 top light dondurma
ARMUTLARI sap kısımları kalacak şekilde soyun. Suyu tencereye alın ve gıda boyasını ilave edip, karıştırın. Armutları tencereye yerleştirin ve üzerlerine esmerşeker serpin. Tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte fokurdayıncaya kadar pişirin. Tatlıları servis tabağına alıp soğumaya bırakın. Üzerlerine birer top dondurma koyup soğuk olarak servis yapın.