Tanesi allı, yemesi tatlı: Kiraz
KİRAZLI MİLFÖY BÖREK(10 Kişilik)
Malzemeler:
2 su bardağı çekirdekleri ayıklanmış kiraz
10 adet kare milföy, 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
2 çorba kaşığı tozşeker, 1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı su, 1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı süt, 2 çorba kaşığı pudraşekeri
Hazırlanışı:
Milföyleri düz bir zemine yerleştirin ve kolay yapışmasını sağlamak için yanlarına birer parmak genişliğinde tereyağı sürüp kenara alın. Ayrı bir yerde kiraz ve tozşekeri kısık ateşte hafif sulanana dek pişirin. Mısır nişastasını su ile açıp kiraza ilave edin. 2 dakika daha pişirip soğumaya bırakın. Soğuyunca milföylerin ortalarına pay edin. Uçlarını bohça gibi kapatın. Yumurta ve sütü karıştırıp milföylerin üzerine sürün. 1 çorba kaşığı pudraşekeri serpip önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından alıp, kalan 1 çorba kaşığı pudraşekerini serperek servis yapın.
Tanesi allı, yemesi tatlı: Kiraz
KİRAZLI ÇİKOLATALI BÖREK(6 Kişilik)
Malzemeler:
2 su bardağı un
100’er gram yoğurt ve margarin
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
Kirazlı harç için:
1 su bardağı çekirdekleri ayıklanmış kiraz
2 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı su
50’şer gram badem, antepfıstığı ve kavrulmuş fındık
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı tozşeker
1 paket (80 gram) bitter çikolata
Üzeri için:
2 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Un, yoğurt, margarin, kabartma tozu ve tuzu iyice yoğurup, ele yapışmayan bir hamur elde edin. 30 dakika dinlendirin. Kirazlı harç için kiraz, tozşeker ve suyu pişirip kenara alın. Badem, antepfıstığı ve fındığı iri taneli kalacak şekilde dövüp tereyağında kavurun. Ocaktan alıp içine parçaladığınız çikolatayı ekleyin ve karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın. İçine, kenara aldığınız kirazlı karışımı ekleyip yeniden karıştırın. Hamuru üç eşit parçaya bölüp, merdane yardımıyla dikdörtgen şekilde açın. Bir adet hamuru düz bir zemine yayıp ortasına harç yerleştirin. Rulo şeklinde sarıp üzerine yumurta sarısını sürün. Kalan 2 adet hamurla da aynı işlemi tekrarlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Dilimleyip servis tabaklarına alın. Üzerine, kalan kirazlı harçtan gezdirip servis yapın.
Tanesi allı, yemesi tatlı: Kiraz
KİRAZLI TİRAMİSU(10 Kişilik)
Malzemeler:
1 adet 2 katlı kakaolu pandispanya
2 çorba kaşığı neskafe
1 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı tozşeker
Kirazlı harç için:
1 su bardağı çekirdekleri ayıklanmış kiraz
3 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı su
1 çorba kaşığı mısır nişastası
Krema için:
4 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı tepeleme un
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya, 1 paket labne peyniri
Üzeri için:
Pudraşekeri ve saplı kiraz
Hazırlanışı:
Neskafe ve sıcak suyu karıştırıp, pandispanyanın her iki parçasını da ıslatın. Kirazlı harç için kiraz ve tozşekeri pişirip, suyla açılmış nişastayı ekleyin. Kıvamlı bir hal alana dek pişirip kenara alın. Krema için süt, tozşeker, un, nişasta ve vanilyayı bir tencereye alıp kaynayana dek sürekli karıştırın. Ocaktan alıp, çırpma teliyle karıştırarak labne peynirini ekleyin. Kremanın yarısını servis tabağına aldığınız kek tabanının alt parçasının üzerine yayıp, kenara ayırdığınız kirazlı karışımı gezdirin. İkinci kek tabanını üzerine kapatın. Kalan kremayı üzerine ve yanlarına sürün. Saplı kirazlarla tiramisuyu süsleyin. Buzdolabında 30 dakika dinlendirip, pudraşekeri serperek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar