Tatlı serinlik...
DONDURMALI KADAYIF(8 Kişilik)
Malzemeler:
250 gram vanilyalı dondurma
500 gram tel kadayıf
250 gram tereyağı
Şerbet için:
4 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Hazırlanışı:
Krem karamel kaplarını tereyağı ile yağlayın. Kadayıfı kalan tereyağı ile hafifçe didikleyip, küçük kalıplara saksı gibi ortası boş kalacak şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Şerbet için tozşeker, su ve limon suyunu kaynatıp ılınmaya bırakın. Ilık şerbeti çorba kaşığı yardımıyla soğuk kadayıfların üzerine gezdirin. Soğuyunca ortalarına dondurma yerleştirin. Servis tabaklarına ters çevirip servis yapın.
Tatlı serinlik...
DONDURMALI HURMALAR(4 Kişilik)
Malzemeler:
200 gram vanilyalı dondurma
500 gram iri boy hurma
Hazırlanışı:
Hurmaları uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Çekirdeklerini ayıklayıp ortalarına dondurma yerleştirin. 1 gece derin dondurucuda bekletip, servisten 1 saat önce buzdolabının alt rafına alın. Soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar