Tatlıdan tuzluya; Güllaç

ETLİ GÜLLAÇ DÜRÜM(4 Kişilik)

Malzemeler:

4 adet güllaç yaprağı

500 gram yağsız kuşbaşı et

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 adet kırmızı soğan

1’er adet kırmızı ve çarliston biber

1 çay kaşığı kekik

Tuz, karabiber, pulbiber

Hazırlanışı:

Güllaç yapraklarını ılık su ile ıslatın ve yumuşaması için bir kenarda bekletin. Diğer taraftan eti kısık ateşte kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. Zeytinyağını bir tencereye alın ve halka doğranmış biberleri ilave ederek hafifçe soteleyin. Üzerine piyazlık doğranmış soğanı ekleyip birkaç kez çevirin. Et, kekik, tuz ve pulbiberi de kattıktan sonra tüm malzemeyi şöyle bir karıştırın. Yumuşayan güllaç yapraklarını üst üste koyun ve ortadan ikiye kesin. Bir kenarına etli harçtan koyun ve kenarlarını kapatarak rulo şeklinde sarın. Diğer güllaçları da aynı şekilde hazırlayın ve servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...