Tavuk suyunun öyle bir faydası var ki!
Tavuk suyunun öyle bir faydası var ki!
Tavuk Çorbası Tarifi (6 kişilik)
4 adet tavuk kanadı
7 su bardağı sıcak su
4 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
Yarım limonun suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, pulbiber
Tavuk kanatlarını kısık ateşte suyunu bırakıp her iki tarafı da pembeleşinceye dek pişirin. Sıcak
suyu ekleyin. 5-10 dakika haşlayın. Etleri sudan alıp, incecik didin. Tekrar tencereye ekleyin. Ayrı
bir yerde unu yağsız olarak kısık ateşte kavurun. Ocaktan alın. Yoğurt, limon suyu ve yumurtayı
ekleyin. Birlikte çırpın. Tavuklu suya ekleyin. Kısık ateşte koyulaşana dek pişirin. Ateşten almadan önce tuzunu ayarlayın. Küçük bir tavaya tereyağını alıp, pulbiberi yakın. Çorbanın üzerine gezdirip, servis yapın.
Tavuk suyunun öyle bir faydası var ki!
Tavuk Suyu Çorba Tarifi (10 kişilik)
2 adet tavuk but veya göğüs
8 su bardağı su
1 su bardağı arpa şehriye
1 adet limonun suyu
1 adet yumurta sarısı
Tuz, karabiber
TAVUK but veya göğüsleri suda haşlayın. Kemiklerini ayıklayıp, eti didikleyin. Haşlama suyuna tavuk ve şehriye ekleyin. Şehriye yumuşayana dek pişirip ocaktan alın. Ayrı bir yerde limon suyu ve yumurta sarısını çatalla iyice çırpıp, karıştırarak azar azar çorbaya ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Karabiber ekleyip sıcak olarak servis yapın.
Aşçının notu: -Çorbayı daha akışkan seviyorsanız, verilen su miktarına yarım bardak daha ilave edebilirsiniz. -Çorbaya eklenen limon suyu, tavuğun kokusunu hafifletir.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler