Tereyağ ile yapıldığında lezzetini ikiye katlayan tarifler
Rezeneli Tereyağlı Izgara Balık Tarifi (4 kişilik)
2 adet balık (mevsimine göre lüfer ya da palamut olabilir)
2 çorba kaşığı kavrulup öğütülmüş rezene tohumu
Kaya tuzu
200 gram tereyağı
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı portakal suyu
REZENE tohumu, kaya tuzu, tereyağı, karabiber ve portakal suyunu robotta karıştırıp, soğumaya bırakın. Daha sonra tereyağını alüminyum folyonun içine koyup, rulo biçiminde sarın. Buzdolabında dondurun. Bu arada balıkları ızgarada pişirin. Rezeneli tereyağını dilimleyip, ızgara balığın üzerinde servis yapın.
Rezeneli Tereyağlı Izgara Balık Tarifi (4 kişilik)
2 adet balık (mevsimine göre lüfer ya da palamut olabilir)
2 çorba kaşığı kavrulup öğütülmüş rezene tohumu
Kaya tuzu
200 gram tereyağı
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı portakal suyu
REZENE tohumu, kaya tuzu, tereyağı, karabiber ve portakal suyunu robotta karıştırıp, soğumaya bırakın. Daha sonra tereyağını alüminyum folyonun içine koyup, rulo biçiminde sarın. Buzdolabında dondurun. Bu arada balıkları ızgarada pişirin. Rezeneli tereyağını dilimleyip, ızgara balığın üzerinde servis yapın.
Tereyağ ile yapıldığında lezzetini ikiye katlayan tarifler
Tereyağlı Erişte Tarifi (4 kişilik)
3 Su Bardağı Erişte
Bir Su Bardağı ezilmiş Peynir.
8-10 tane Yeşil Soğan
Yarım dal Maydanoz
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
Tuz
Erişteleri tencerede çok sulu olmamak şartı ile haşlayınız ve Servis tabağına alınız.Üzerine ince ince doğramış olduğunuz maydanoz ve soğanları ezdiğiniz peynir ile karıştırıp serpiniz.Ayrı bir tavada eritmiş olduğunuz tereyağını bu karışımın üzerinde eşit miktarda gezdirip tuz ekleyip servis yapınız.
Aşçının notu: Sıcak Servis Edilmesi gerekmektedir.
Tereyağ ile yapıldığında lezzetini ikiye katlayan tarifler
Tereyağlı Somon Tarifi (2 kişilik)
2 dilim somon
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Sosu için: 5 dal taze soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
5 çorba kaşığı krema
Tuz, karabiber
Üzerine: 1 tatlı kaşığı tereyağı
Pulbiber
SOMONU ısıya dayanıklı bir kaba koyun ve üzerine tereyağını yerleştirin. Üzerini streç filmle kaplayın ve önceden ısıtılmış 50 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Fırından çıkarıp, servis tabağına alın. Üzerine tuz ve karabiber serpin. Sos için kıyılmış taze soğanı zeytinyağı ile birlikte tavaya alın ve şöyle bir çevirin. İçine kremayı ekleyip, 5 dakika pişirdikten sonra tuz ve karabiber serpin. Bu sosu somonun üzerine dökün. Pulbiberi tereyağında hafifçe yakıp, balığın üzerine gezdirin.
Tereyağ ile yapıldığında lezzetini ikiye katlayan tarifler
Tereyağlı Elmalı Tart Tarifi (6 kişilik)
8 adet kırmızı elma
250 gram tereyağı
1 çay kaşığı tarçın
Bir buçuk su bardağı+2 çorba kaşığı tozşeker
2 su bardağı + 3 çorba kaşığı un
1/3 su bardağı su
Bir tutam tuz
ELMALARIN kabuklarını soyup, kararmamaları için limonlu suya koyun. 125 gram tereyağını ısıtıp, suyu süzülüp kurulanmış elmaları kızartın. Tarçın ekleyip, ocaktan alın. Ayrı bir yerde kalan tereyağı, tozşeker, un, su ve tuzu yoğurun. Hamurun üzerini örtüp, 30 dakika dinlendirin. Tart kalıbını yağlayıp, tozşeker serpin. Elmaları dizip, merdane ile açtığınız hamuru üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, üzeri kızarana dek pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Tereyağ ile yapıldığında lezzetini ikiye katlayan tarifler
Uzun Fasülye (Tereyağlı Uzun Pakla) Tarifi (6 kişilik)
1 kg şeker fasulye
3 adet soğan, 1 adet domates
3 çorba kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tozşeker, tuz
FASULYELERİ kırmadan uçlarını ayıklayın. Yıkayıp yayvan bir tencereye koyun. Halka halka kestiğiniz soğanları üzerine dizin. Domatesin kabuğunu soyun. İsteğinize göre ya küp şeklinde ya da bütün olarak fasulyelerin üzerine koyun. Şeker ve tuz serpin. Su ilave ettikten sonra karıştırmadan, arada bir silkeleyerek kısık ateşte pişirin. Pişen fasulyenin üzerine eritilmiş kızgın tereyağ döküp servis yapın.
Aşçının notu: Bu yemek genellikle tarlada çalışılırken hazırlanan kolay bir yemek olduğundan, yufka ekmeği arasına soğanla birlikte dürüm yapılarak yenilmesi adettendir.