Tereyağ ile yapıldığında lezzetini ikiye katlayan tarifler
Rezeneli Tereyağlı Izgara Balık Tarifi (4 kişilik)
2 adet balık (mevsimine göre lüfer ya da palamut olabilir)
2 çorba kaşığı kavrulup öğütülmüş rezene tohumu
Kaya tuzu
200 gram tereyağı
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı portakal suyu
REZENE tohumu, kaya tuzu, tereyağı, karabiber ve portakal suyunu robotta karıştırıp, soğumaya bırakın. Daha sonra tereyağını alüminyum folyonun içine koyup, rulo biçiminde sarın. Buzdolabında dondurun. Bu arada balıkları ızgarada pişirin. Rezeneli tereyağını dilimleyip, ızgara balığın üzerinde servis yapın.
Rezeneli Tereyağlı Izgara Balık Tarifi (4 kişilik)
2 adet balık (mevsimine göre lüfer ya da palamut olabilir)
2 çorba kaşığı kavrulup öğütülmüş rezene tohumu
Kaya tuzu
200 gram tereyağı
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı portakal suyu
REZENE tohumu, kaya tuzu, tereyağı, karabiber ve portakal suyunu robotta karıştırıp, soğumaya bırakın. Daha sonra tereyağını alüminyum folyonun içine koyup, rulo biçiminde sarın. Buzdolabında dondurun. Bu arada balıkları ızgarada pişirin. Rezeneli tereyağını dilimleyip, ızgara balığın üzerinde servis yapın.
Tereyağ ile yapıldığında lezzetini ikiye katlayan tarifler
Tereyağlı Elmalı Tart Tarifi (6 kişilik)
8 adet kırmızı elma
250 gram tereyağı
1 çay kaşığı tarçın
Bir buçuk su bardağı+2 çorba kaşığı tozşeker
2 su bardağı + 3 çorba kaşığı un
1/3 su bardağı su
Bir tutam tuz
ELMALARIN kabuklarını soyup, kararmamaları için limonlu suya koyun. 125 gram tereyağını ısıtıp, suyu süzülüp kurulanmış elmaları kızartın. Tarçın ekleyip, ocaktan alın. Ayrı bir yerde kalan tereyağı, tozşeker, un, su ve tuzu yoğurun. Hamurun üzerini örtüp, 30 dakika dinlendirin. Tart kalıbını yağlayıp, tozşeker serpin. Elmaları dizip, merdane ile açtığınız hamuru üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, üzeri kızarana dek pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Tereyağ ile yapıldığında lezzetini ikiye katlayan tarifler
Uzun Fasülye (Tereyağlı Uzun Pakla) Tarifi (6 kişilik)
1 kg şeker fasulye
3 adet soğan, 1 adet domates
3 çorba kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tozşeker, tuz
FASULYELERİ kırmadan uçlarını ayıklayın. Yıkayıp yayvan bir tencereye koyun. Halka halka kestiğiniz soğanları üzerine dizin. Domatesin kabuğunu soyun. İsteğinize göre ya küp şeklinde ya da bütün olarak fasulyelerin üzerine koyun. Şeker ve tuz serpin. Su ilave ettikten sonra karıştırmadan, arada bir silkeleyerek kısık ateşte pişirin. Pişen fasulyenin üzerine eritilmiş kızgın tereyağ döküp servis yapın.
Aşçının notu: Bu yemek genellikle tarlada çalışılırken hazırlanan kolay bir yemek olduğundan, yufka ekmeği arasına soğanla birlikte dürüm yapılarak yenilmesi adettendir.