Yemeğin Acısı Nasıl Azaltılır?
Yemeğe tat katmak için eklediğiniz acı biberin çok gelmesi durumunda yemek yenilmez hale gelir. Bu durumda acısını azaltarak yemeği çöpe atılmaktan kurtarabilirsiniz.
1
4
Yemeğin Acısı Nasıl Azaltılır?
Pirinç ile Acı Azaltma
Bir kasenin içerisine pirinç koyun. Pirinçleri biraz nemlendirin ve 10 dakika bekleyin. Ardından nemlenmiş pirinci çorbaya ekleyin. Pirinç çorbanın acısını alacaktır. Limon ile Acı Azaltma Bir adet orta boy limonu ikiye bölün. Bir çay bardağının dörtte biri oranında limon suyu sıkın. Limon suyunu yemeğe ekleyin ve yemeği pişirmeye devam edin. Böylece yemeğin acısı azalacaktır.
4
4
Yemeğin Acısı Nasıl Azaltılır?
Salatanın Acısı Nasıl Azaltılır?
Bir kaba makarna koyun ve makarnayı haşlayın. Haşladığınız makarnayı salatanıza ekleyin. Böylece salatanızın acısı gidecektir. Dilerseniz salataya haşlanmış patates de ilave edebilirsiniz. Bu yöntemleri kullanarak yemeğin acısını kolayca alabilirsiniz. Afiyet olsun.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL