Tarihi lokantalar bu kitapta buluştu.
Uzun araştırmalar sonucunda, asıl mesleği tıp doktorluğu olan Oğuz Erkara tarafından tespit edilerek yapılan birebir görüşmeler sonucu hazırlanan "100 Tarihi Lokanta" kitabı, Türk lokanta tarihinde yer alan işletmelerin hikayelerine ışık tutuyor.
"100 Tarihi Lokanta" kitabında, Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Hanım'a evlenme teklif ettiği lokantadan, 100 yıldır aynı masaları kullanan lokantaya, hakkında şarkı yazılan lokantadan, kebabı metreyle satan lokantaya, kuru fasulyenin gazını alan lokantadan, adını Atatürk'ün koyduğu lokantaya kadar tarihi işletmelerin hikayelerine yer veriliyor.
Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan kitap, ülkemizi tanımak isteyen turistlerin yanı sıra farklı tat arayanların da beğenisine sunuluyor.
Lokantacılar için yol haritası
Dr. Oğuz Erkara, iki yıl süren araştırmalar sonucunda derlediği "100 Tarihi Lokanta" kitabının, lokantacı olmak isteyenler için bir yol haritası olmasını umduğunu belirterek, bir doktor olarak böyle bir kitap yazma nedenini şu sözler ile anlatıyor: "Bir lokantaya gitmek çocukluğumdan beri ilgimi çeker. Çocukken tezgahtaki yemekleri, fırındaki pideleri, ızgaraları ilgiyle izlerdim, en çok da garsonun tepemize dikilip yemek çeşitlerini saymasına bayılırdım. Ne iş yapıyor olursa olsun birçok insanın bir lokanta açma hayali vardır. Bir kısmı bunu gerçekleştirir; başarılı olur ya da olamaz. Hep bunun nedenini merak ederdim. Bu nedenle tarihi olarak nitelendirebileceğimiz, uzun yıllardır var olan lokantaları incelemek ve nasıl ayakta kalabildiklerini öğrenmek istedim. Yaptığım görüşmeler sırasında öğrendiğim hikayeleri de kitap haline getirdim. Umarım bu kitapta yer alan hikayeler, bana verdiği keyfi değerli okuyuculara da verir."
"100 Tarihi Lokanta" kitabında, Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Hanım'a evlenme teklif ettiği lokantadan, 100 yıldır aynı masaları kullanan lokantaya, hakkında şarkı yazılan lokantadan, kebabı metreyle satan lokantaya, kuru fasulyenin gazını alan lokantadan, adını Atatürk'ün koyduğu lokantaya kadar tarihi işletmelerin hikayelerine yer veriliyor.
Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan kitap, ülkemizi tanımak isteyen turistlerin yanı sıra farklı tat arayanların da beğenisine sunuluyor.
Lokantacılar için yol haritası
Dr. Oğuz Erkara, iki yıl süren araştırmalar sonucunda derlediği "100 Tarihi Lokanta" kitabının, lokantacı olmak isteyenler için bir yol haritası olmasını umduğunu belirterek, bir doktor olarak böyle bir kitap yazma nedenini şu sözler ile anlatıyor: "Bir lokantaya gitmek çocukluğumdan beri ilgimi çeker. Çocukken tezgahtaki yemekleri, fırındaki pideleri, ızgaraları ilgiyle izlerdim, en çok da garsonun tepemize dikilip yemek çeşitlerini saymasına bayılırdım. Ne iş yapıyor olursa olsun birçok insanın bir lokanta açma hayali vardır. Bir kısmı bunu gerçekleştirir; başarılı olur ya da olamaz. Hep bunun nedenini merak ederdim. Bu nedenle tarihi olarak nitelendirebileceğimiz, uzun yıllardır var olan lokantaları incelemek ve nasıl ayakta kalabildiklerini öğrenmek istedim. Yaptığım görüşmeler sırasında öğrendiğim hikayeleri de kitap haline getirdim. Umarım bu kitapta yer alan hikayeler, bana verdiği keyfi değerli okuyuculara da verir."
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL