Le Cordon Bleu İstanbul 10. yılında Başarılı Mezun ve Öğrencileri ile Gastronomiye Şık Bir Pencere Açtı
Dünyanın en prestijli mutfak sanatları okulu olan ve Türkiye'de Özyeğin Üniversitesi iş birliğinde eğitim veren Le Cordon Bleu İstanbul, 10. kuruluş yılını kutladı. Fransa'nın Türkiye Büyükelçisi Hervé Magro'nun himayelerinde Fransız Sarayı'nda gerçekleşen lansmana Le Cordon Bleu öğrencilerinin muhteşem tatlarıyla, Vakko ESMOD öğrencilerinin tasarımladığı ve Le Cordon Bleu mezunlarının çikolata çalışmaları ile bezedikleri kıyafetler damgasını vurdu.
Modadan aldığı ilhamla Türkiye'de bir ilke imza attı
Mutfak sanatları, bir çok farklı alana dokunduğu gibi modadan da ilham alıyor ve ilham veriyor. Le Cordon Bleu İstanbul 10. kuruluş yılında Vakko ESMOD iş birliğinde Türkiye'de daha önce yapılmayan özel bir defileye imza attı. Köklü bir Fransız okulunun Türkiye şubesi olan Vakko ESMOD öğrencilerinin dizayn ettiği beş kıyafet, Le Cordon Bleu İstanbul öğrencilerinin tasarladığı çikolatalarla süslenerek konukların beğenisine sunuldu. Le Cordon Bleu Pastane Bölümü Yönetici Eğitmen Şefi Marc Pauquet, Vakko Esmod Moda Akademisi Eğitmenleri Ece Çavuşoğlu ve Yeliz Korur da tasarımlarla ilgili defile öncesi kısa bir bilgilendirme yaptı.
43 farklı ülkeden öğrenciye aşçılığın "şövalye nişanı" verildi
Gelenek ve mükemmellik konusunda 127 yıllık geçmişe sahip Le Cordon Bleu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı'nı İstanbul'da ilk olarak 2012 yılında açtı. Bu 10 yıl boyunca öğrencilere Le Cordon Bleu eğitmen şeflerinden eğitim alma olanağı sundu. Mutfak inceliklerini öğrenmek isteyen herkese açık olan eğitim programında Honduras'tan İran'a, Yeni Zelanda'dan Pakistan'a kadar 43 farklı ülkeden öğrenciye eğitim verildi. Mezun 230 öğrenci Türkiye'de ve birçok farklı ülkede ya kendi işlerini kurdu, ya yüksek lisans ve doktora çalışmalarına başladı ya da değerli yiyecek ve içecek markalarında çalışarak hizmet veriyor. Uygulamalı ve akademik bölümlerden oluşan bu eğitimin sonunda öğrenciler hem üniversite diploması hem de uluslararası saygınlığı olan Le Cordon Bleu sertifikası alarak mezun oldu. 670 öğrencinin katıldığı sertifika programlarında ise, 1838 sertifika verildi
LE CORDON BLEU HAKKINDA
Le Cordon Bleu, 1895'te "La Cuisiniere Cordon Bleu" dergisinin yayımcısı, gazeteci Marthe Distel tarafından mutfak sanatları okulu olarak Paris'te kurulmuştur. Açılışından itibaren, Le Cordon Bleu'nün uluslararası ünü dünyada hızla yayılmıştır. 1950'li yıllarda Paris'te yaşayan Julia Child'ın bu okulda eğitimini tamamlayıp ünlü bir aşçı ve yemek yazarı olması da Le Cordon Bleu'nün tanınırlığını artırmıştır. Julia Child'ın hayatı 2009 yılında vizyona giren Meryl Streep'in başrolünde oynadığı "Julie & Julia" adlı bir filme de konu olmuştur. Günümüzde Le Cordon Bleu, 20 ülkede, 35'ı aşkın uluslararası okulda yılda 20.000 öğrenciye eğitim vermektedir. Le Cordon Bleu öğrencileri, Michelin yıldızlı restoranlardan gelen usta şefler ya da prestijli yarışmalarda galip gelerek "Meilleur Ouvrier de France" gibi unvanları elde eden isimler tarafından eğitilirler. Usta aşçılar, klasik Fransız mutfağı ve uluslararası aşçılık tekniklerine ait bilgi ve deneyimlerini Le Cordon Bleu öğrencilerine aktarırlar.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri