Ananas Salsa Eşliğinde Jumbo Karides Şiş
Şık akşam yemekleri ve özel davetler için ideal olan bu tarif, sofralarınıza egzotik ve zarif bir lezzet katıyor.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Karides, zeytinyağı, limon suyu, arpacık soğan, acı toz kırmızıbiber ve karabiberi derin bir kapta harmanlayıp, 10 dakika dinlendirin.
-
2
Dolmalık kırmızı ve sarı biber, soğan ve mangoyu kuşbaşından biraz daha büyük doğrayıp kenara alın.
-
3
Karidesleri marinattan alıp silkeleyin. 1 adet şişe, kırmızı biber, mango, sarı biber, limon dilimi ve 1 adet karides takın. İşlemi bir kez daha tekrarlayın. İkinci şişi de aynı şekilde hazırlayın. Şişleri barbekü ızgarasının düşük ateş bölümüne yerleştirip her iki tarafını da 4-5 dakika pişirin.
-
4
Ananas salsa için, derin bir kapta tuz ve karabiber hariç kalan salsa malzemesini iyice karıştırın. Tuz ve karabiberini ayarlayıp yeniden harmanlayın. Servis tabağının bir kenarına ananas salsa koyup, üzerine karides şişleri yerleştirin. Kişniş yaprağı ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri