Ankara Kapama Tarifi

Ankara Kapama Tarifi

Yumuşacık bir et ile pilav uyumunu sevenlere harika bir tarif işte ankara kapama nasıl yapılır? Ankara kapama tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Eti sarmısak ve tuz ile birlikte bir kapta harmanlayın. 3-4 parça eti kenara ayırın. Kalan eti bir küpece aktarıp, derin aynı zamanda geniş bir tencerenin içine ağzı aşağıda kalacak şekilde ters çevirerek yerleştirin.

  • 2

    Tencerenin içine bir buçuk litre su ekleyin ve ocağın üstüne alın. Tencerede küpecin etrafındaki suyun içine ayırdığınızı eti ekleyin.

  • 3

    Bu etler pişince küpecin içindeki et de pişmiş sayılır. Tencerenin kapağını kapatın ve yaklaşık 3-4 saat pişmeye bırakın.

  • 4

    Tenceredeki et parçaları yumuşayınca ılık tuzlu suda 15 dakika bekletip bol suyla yıkadığınız pirinci suyun içine atın. İri parçalara ayırdığınız tereyağı ile tuz ekleyin.

  • 5

    Pirinç yumuşayana kadar (su azalırsa sıcak su ekleyerek) pişirin. Pilavı büyük bir tepsiye alın ve üzerine eti serperek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...