Arefe Köftesi

Arefe Köftesi

Leziz, doyurucu ve sofranızın vazgeçilmezi olacak arefe köftesi nasıl yapılır? İşte arefe köftesi tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Köftenin harcı için kıyma ve soğanı yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp kavurmaya başlayın. Birkaç dakika sonra içine baharatları ve tuzu ekleyin.

  • 2

    Soğanın rengi dönüp suyunu çekince badem ekleyip altını kapatın ve soğumaya bırakın. Köftenin dışı için bulguru bir kaba alın. Üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su katıp çekene dek bekletin.

  • 3

    Daha sonra üzerine kalan malzemeyi ekleyip macun kıvamına gelene kadar (gerekirse elinizi arada bir ıslatarak) yoğurun. Hamur kıvamına geldikten sonra yumurta büyüklüğünde parçalar koparın.

  • 4

    İşaret parmağınızla, arada bir elinizi suya batırarak içini kabak oyar gibi döndüre döndüre oyun. Daha sonra iç malzemeden koyup ağzını büzerek kapatın.

  • 5

    Elinizi ıslatarak üst kısmını hafifçe sivri olacak şekilde düzeltin. Kaynamış tuzlu suyun içinde köfteleri suyun üzerine çıkana kadar yaklaşık 10 dakika haşlayıp süzün.

  • 6

    Köfteleri kurutup, erittiğiniz margarinde renkleri dönene dek kızartıp, sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...