Baharatlı Palamut

Palamutun doğal lezzetini baharatlarla zenginleştiren tarifimiz. Baharatlı palamut

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Palamudu halka şeklinde dilimleyin. Zeytinyağını bir tavaya alıp, balığı kızartın. Sarımsakları soyun. Maydanozun saplarını ayırıp, yapraklarını ince kıyın. Üzerine bütün sarımsak ve koruk ekşisini katıp karıştırın.
  • 2
    Maydanozlu karışımın yarısını küçük bir tencerenin dibine yayın. Üzerine palamut dilimlerini yerleştirin.Tuz, karabiber ve zencefil serpin. Kalan maydanozlu karışımı balığın üzerine serpip, sirke gezdirin. Ocağa oturtup, kısık ateşte 15 dakika pişirin. Soğuk olarak servis edin.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...