Bal Kabaklı Vanilyalı Pirinç Lapası

Bal Kabaklı Vanilyalı Pirinç Lapası: Bal kabağının sıcak dokunuşu ve vanilyanın zarif aromasıyla, her kaşıkta yumuşacık bir lezzet şöleni!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Servis için kabakların baş kısımlarını kapak yapmak için kesip kenara alın. İçlerini oyup temizleyin.
  • 2
    Bal ve tarçını bir kapta karıştırıp hazırladığınız kabak kaselerinin içine sürün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 5-10 dakika pişirin.
  • 3
    Derin bir tencereye süt, haşlanmış pirinç, şeker, bal kabağı püresi koyun. Orta ateşte kaynamaya başlayınca altını kısın. Sık sık karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Ocaktan alıp vanilyayı da ekleyip, karıştırın.
  • 4
    Hazırladığınız karışımı kabak kaselere doldurun. Bal gezdirip tarçın serpin. Arzuya göre aronya, haşhaş tohumu ve biberiye ile servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.