Videolu: Kore Usulü Acı Tatlı Kızarmış Tavuk

Kore usulü acı tatlı kızarmış tavuk, acı tatlı dengesiyle sofralarınıza lezzet katacak bir tarif.

Kore Usulü Acı Tatlı Kızarmış Tavuk

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Eti jülyen şeklinde uzun ince doğrayın. Karabiber, tuz, sarımsak püresi, zencefil püresi, yumurta, ardından un, nişasta ve kabartma tozunu ekleyin. İyice karıştırın. Tüm tavukları bu karışımla harmanlayın. Geniş bir kızartma tavasına derin seviyede kızartma yağı koyun.
  • 2
    150-175 derece ısı seviyesine geldiğinde tavukları ilave edip kızartın. Sos için sarımsak, zencefil, ince doğranmış acı biber ve yağı karıştırın. Ardından salçayı katıp kavurun. Ketçabı, sirkeyi, balı, tuzu, karabiberi ve susamı katın.
  • 3
    Ayrı bir yerde nişastayı 1 çay bardağı suyun içinde açın. Daha sonra tavadaki sosa ilave edin. Sosun kıvamı yoğun kıvamlı olursa 2 yemek kaşığı su ekleyin. Fokurdayınca altını kapatın.
  • 4
    Kızarmakta olan tavuklar çıtır olunca ve altın rengi alınca süzgece alın. Tekrar kızgın yağa atıp iyice çıtır oluncaya kadar kızartın. Tavukları yağdan alıp ılık sosun içine atıp harmanlayın. Üzerine susam, kıyılmış soğan ve biber serpin. Dilimlenmiş salatalıkla birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...