Biftekli Dürüm (Quesedilla)

Biftekli Dürüm Quesedilla

Biftekli Quesadilla, Meksika mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olup, sulu biftek dilimleri, erimiş peynir ve tortilla ekmeğinin mükemmel uyumunu sunar.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Biftekli harç için biftekleri parmak şeklinde dilimleyip, tereyağında suyunu salıp yeniden çekene dek soteleyin. Kıyılmış soğan, biber ve doğranmış domates ilave edip 15 dakika pişirin.
  • 2
    Toz kırmızıbiber, karabiber, kişniş, kekik ve kaşar peyniri ekleyin. Tuzunu ayarlayıp, ocaktan alın. Tortilla hamuru için süt hariç tüm malzemeyi geniş bir kasede harmanlayın. Azar azar süt ekleyip iyice karıştırın.
  • 3
    Elinizle bastırdığınızda kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edin. Gerekirse azar azar un ya da süt ilave edin. Üzerini kapatıp, 30 dakika dinlendirin.
  • 4
    Hamuru kolay açabilmek için, ceviz büyüklüğünde bezeler koparın. Daha sonra teker teker streç film ya da bir poşetin arasına koyup, pasta tabağı ebadında, yaklaşık 3 mm kalınlığında çın. Yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı pembeleşene dek pişirin.
  • 5
    Bir adet tortillanın üzerine hazırladığınız harçtan koyup, ikincisi ile kapatın. Kalan tortillaları ve harcı da aynı şekilde hazırlayın. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...