Fırında Sardalya

Fırında sardalya ile sofralarınıza sağlık ve lezzet katın! Kolay hazırlanışı ve enfes tadıyla hem pratik hem de besleyici bir seçenek.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Sardalyaları temizleyin. Soğuk su altında yıkayarak fazla suyunu süzgeç yardımıyla süzün.
-
2
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Sardalyaları yan yana, tek sıra halinde tepsiye dizin. Üzerine zeytinyağı, limon suyu gezdirin. Doğranmış sarımsak, tuz ve karabiberi serpin.
-
3
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika balıklar iyice pişip üzeri hafifçe kızarana kadar pişirin.
-
4
Servis için maydanozları ince doğrayın. Fırından çıkan sardalyaların üzerine alın. Limon dilimleri de ilave ederek sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL