Buğdaylı Ispanak Kökü
Sağlıklı ve lezzetli bir ara sıcak yemeği tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Aşurelik buğdayı bir gece önceden suda bekletin. Ertesi gün yumuşayana kadar haşlayıp kenara alın.
-
2
Zeytinyağını bir tencereye ekleyip piyazlık doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine yarım ay şeklinde doğranmış havucu ilave edin.
-
3
Havuçları da kavurduktan sonra salçayı katıp bir-iki kez çevirin. Ocağı kısıp ıspanağı ilave edin. Üzerine aşurelik buğdayı ekleyin.
-
4
Tencerenin üzerine suyu ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Ispanak yumuşayana kadar pişirip ocaktan alın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL