Çıtır Yufkalı Dil Balığı Kulesi
Yumuşak dil balığının çıtır yufkalarla zarifçe kaplanıp pişirildiği bu tarife, göz alıcı bir sunum ve eşsiz bir tat geliyor.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Dil balığından fileto çıkarın. Bir kaba alıp üzerine ayçiçek yağı, tuz ve karabiber ekleyip, marine edin. Yapışmaz yüzeyli bir tavada önlü arkalı kızartın ve bir tabağa alın.
-
2
Yufkayı düz bir zemine serip, geniş ağızlı bir bardakla yuvarlaklar kesin. Kızdırılmış ayçiçek yağında kızartın ve kağıt havlu üzerinde fazla yağını alın.
-
3
Servis tabağına roka yaprağı, 1 adet kızarmış yufka ve balık dilimi, tekrar roka, 1 adet kızarmış yufka, balık dilimi olacak şekilde kule yapın. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın.
-
4
Sarı ve dolmalık biberi jülyen, patlıcan ve havucu küp doğrayın. Ayçiçek yağını bir tavaya alıp sebzeleri soteleyin. Kulelerin üzerine pay edip, nar ekşisiyle sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL