Köfte Kebabı
Çoğunlukla dışarıda yediğiniz kebabı evde deneyince bu lezzetten vazgeçemeyeceksiniz. İşte köfte kebabı tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kıymaları bir kaba alın. Üzerine soğan ve sarmısağı rendeleyin. Galeta unu ve yumurta ilave edin. Tuz ve tüm baharatları da ekleyip iyice yoğurun ve dinlendirin. Harçtan misket büyüklüğünde köfteler yapın.
-
2
Garnitür için pideleri küp şeklinde doğrayın. 3 çorba kaşığı tereyağı ile birlikte tavada soteleyip, servis tabağına yerleştirin. Közlenmiş patlıcanları doğrayın.
-
3
Tereyağı ve sarmısak ile soteleyin. Tuz ve karabiber atarak lezzetlendirin. Tırnaklı pidenin üzerine yayarak yerleştirin. Çırpılmış süzme yoğurdu da üzerine gezdirin.
-
4
Yapışmaz yüzeyli tavaya sıvıyağı koyup kızdırın. İçerisine ilk olarak arpacık soğanları atarak bir miktar soteleyin. Daha sonra köfteleri atıp, soteleme işlemine devam edin. Mantarları küp şeklinde doğrayıp, tavaya atın.
-
5
Köftelerin ve mantarların pişmesine yakın halka doğranmış sivri biberi tavaya ekleyin, hafifçe soteleyin. Köfteler piştiğinde tavaya 2 çorba kaşığı tereyağı ekleyip, biraz kızartın. Tuz ve karabiber ilave edip, tavayı ocaktan alın.
-
6
İçerisine 4'e bölünmüş kiraz domatesleri atın. Tavanın sıcaklığı ile yumuşamalarını sağlayın. Hazırlanan karışımı servis tabağındaki garnitürlerin üzerine yayın. Taze kekik dalları ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri