Domates Doldurması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Patlıcanları alacalı soyup küçük küpler halinde doğrayın ve kızgın zeytinyağında kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın.
-
2
Domateslerin üst kısımlarını kapak olacak şekilde kesin. İçlerini bir kaşıkla çıkarıp küp doğrayın ve daha sonra kullanmak üzere kenara alın. Fırın kabını 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile yağlayıp domatesleri yerleştirin. Orta boy sığ bir tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağı, ince doğranmış soğan, sarımsak, acı kırmızıbiber ve sivri biberi koyun. 5 dakika soteledikten sonra domateslerin içinden çıkardığınız domates parçalarını ve tuzu ekleyin. Birkaç dakika daha pişirdikten sonra patlıcanları ilave edin. Hepsini birlikte 5 dakika daha pişirdikten sonra tuzunu ayarlayın ve tencerenin altını kapatıp soğumaya bırakın.
-
3
İç harcı domateslerin içlerine pay edip kapaklarını kapatın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Soğuk veya ılık olarak, sarımsaklı veya sade yoğurtla servis edin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri