Domates Soslu Zargana

Az yağlı bir balık türü olan zargana için en ideal pişirme yöntemi fırında güzelce pişmiş olanıdır. Yanına eklenecek salata ve yeşilliklerle muhteşem bir bütünlük sağlayacak olan domates soslu zargana tarifi, özellikle sonbahar aylarında sofralarınızı ziyafete çevirir.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Domates, çekirdekleri çıkarılmış kapya biber, acı kırmızıbiber, kabukları temizlenmiş sarımsak ve kırmızı soğanı mutfak robotunda çekin. Geniş bir döküm tencerede sade yağı eritin.

  • 2

    Kimyon, karabiber ve zerdeçalı ekleyip bir-iki kez çevirin. Domatesli karışım, defne yaprakları, tuz ve kekiği ekleyip karıştırın. Karışımı tencereye alın. Suyunu hafifçe çekene kadar 15-20 dakika kısık ısıda pişirin.

  • 3

    Sürenin sonunda 2-3 parçaya bölünmüş balıkları sosun üzerine yerleştirin. Kaynayana kadar yüksek ısıda pişirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp fırına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.